Premiere på Vildfugl

PREMIERE. Den nye danske kortfilm "Vildfugl" af Jacob Bitsch får premiere på Odense Internationale Film Festival den 21. august.

Karla har tæmmet en fugl, som hun kalder Krabat. Hun glæder sig til at vise den til Janus, som hun er hemmeligt forelsket i. Men da Janus afviser Karla og hendes fugl, lader Karla sin frustration gå ud over sin lillebror, som er med på slæb.

"Jeg ville lave en film om de mørke sider af et søskendeforhold og de tabubelagte følelser, det kan frembringe."

"Min første spillefilm var en komedie ("Camping" 2009, red.), så jeg havde lyst til at lave noget mere dramatisk og dystert. Fra Filmskolen har jeg gode erfaringer med at arbejde med børneskuespillere, så det ville jeg gerne gøre igen", siger instruktør Jakob Bitsch og fortsætter:

"Jeg ville lave en film om de mørke sider af et søskendeforhold og de tabubelagte følelser, det kan frembringe. Om den jalousi der kan opstå, som jeg også husker fra mine egen barndom. Jeg synes, det er vigtigt at møde børn i øjenhøjde og anerkende, at vi alle har forbudte følelser. Det er okay at være jaloux og nogle gange have lyst til at gøre noget ondt, selvom man i virkeligheden slet ikke mener det. Det tiltalende ved film er netop, at man kan udleve nogle mørke følelser i biografmørket."

Politisk ukorrekt børnefilm

"Denne film stikker ud, fordi den fortæller om det, vi ikke plejer at se. Det er en politisk ukorrekt film, fordi den skildrer et barn, der gør en anden fortræd. Det gør børn hver dag bevidst eller ubevidst - og det, synes jeg, er vigtigt at sætte billeder på. Jeg er overbevist om, at filmen har et publikum, fordi den råt for usødet kan give børnene mulighed for at reflektere over, hvorfor følelser kan være så svære at tackle", siger Dorte Høeg Brask fra Det Danske Filminstitut, som var konsulent på "Vildfugl".

Efter premieren på Odense Internationale Film Festival flyver "Vildfugl" videre til Frankfurt, hvor den er udtaget til hovedkonkurrencen på Lucas Internationales Kinderfilmfestival. Filmen er også på programmet, når BUSTER inviterer til filmfestival for børn og unge den 13. - 23. september.

Det er planen, at "Vildfugl" skal bruges i undervisningen som et oplæg til diskussion mellem eleverne.

"Vildfugl" er instrueret og skrevet af Jacob Bitsch, og Lea Løbger producerer for SF Film Production med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Læs mere om Odense Internationale Film Festival

 

Trailer: