Premiere på Vinterbergs Kollektivet

PREMIERE. "Kollektivet", der er udtaget til hovedkonkurrencen på Berlin Filmfestivalen, har premiere torsdag den 14. januar. Filmen er ikke selvbiografisk, men "baseret på en ægte følelse", fortæller Thomas Vinterberg i et interview med Screen-skribent Wendy Mitchell.

Thomas Vinterberg, der selv er vokset op i et kollektiv i 70'erne, forsøger med "Kollektivet" at være tro mod ånden fra den tid.

Det er ikke længere min eller mine forældres historie.

"Det er bestemt ikke en selvbiografisk film, men er baseret på en ægte følelse. Filmen er ikke længere min eller mine forældres historie, men prøver at gengive en atmosfære fra min barndom, og jeg håber, at den er tro mod denne atmosfære," fortæller Thomas Vinterberg til Wendy Mitchell i interviewet "Memories of Love and Togetherness". 

Filmen handler om ægteparret Erik og Anna, for hvem det hele begynder som en drøm. Sammen med datteren Freja etablerer de et kollektiv i Eriks store kasse af en villa. Med familien som fortællingens midtpunkt inviteres vi ind i drømmen om et ægte kollektiv. Vi er med til husmøderne, middagene og festerne. Det er venskab, kærlighed, familie og fællesskab under samme tag, indtil en jordrystende forelskelse sætter fællesskabet og kollektivet på den ultimative prøve.

Berlin Filmfestivalen præsenterede mandag årets hovedprogram, hvor Thomas Vinterbergs "Kollektivet" er en af de 15 film, der indtil videre er inviteret med i hovedkonkurrencen.

Trailer 

Kollektivet – Trailer fra Det Danske FilminstitutVimeo.