Premiere på Your Name

PREMIERE. Den japanske animationsfilm "Your Name" af instruktøren Makato Shinkai har premiere den 4. maj i landets biografer. Filmen har modtaget arthousestøtte fra Det Danske Filminstitut.  

Mitsuha Miyamizu er en gymnasiepige, der længes efter at leve livet som en dreng i Tokyo. En drøm, der står i skarp kontrast til hendes nuværende liv på landet. I mellemtiden, inde i byen, lever Taki Tachibana et travlt liv som gymnasieelev, mens han forsøger at jonglere sit deltidsjob med sine studier og håbet om en fremtid som arkitekt.

En dag vågner Mitsuha i et værelse, der ikke er hendes eget og pludselig går det op for hende, at hun lever drømmen om et liv i Tokyo – men i Takis krop! Andetsteds befinder Taki sig ude på landet, hvor han lever Mitsuhas liv. I forfølgelsen af et svar på dette mærkelige fænomen begynder de to at søge efter hinanden.

DFI-STØTTE TIL IMPORT AF ARTHOUSE-FILM

Det Danske Filminstitut kan yde støtte til markedsføring og distribution samt versionering af importerede arthouse-film i Danmark.

Støtten ydes til importerede arthouse-film med markante og anerkendte kunstneriske kvaliteter, som vurderes ikke at kunne klare sig under normale markedsmæssige vilkår. Der kan endvidere ydes støtte til dansk versionering af importerede arthouse-film for børn og unge. Mindst 25 % af støttemidlerne reserveres til film, hvis markedsføring og distribution er rettet mod børn og unge.

Støtten ydes til spillefilm og dokumentarfilm i spillefilmlængde.

Formålet med støtteordningen er at sikre kunstnerisk kvalitet samt kulturel og geografisk diversitet og mangfoldighed i udbuddet af film, primært på det danske biografmarked, sekundært på andre distributionsplatforme.

Historien kredser om Mitsuha og Takis handlinger, og hvordan de bliver vævet ind i et stof holdt sammen af skæbne og omstændigheder.

"Your Name" er instrueret af Makato Shinkai. Animationsfilmen er importeret af Camera Film og har modtaget arthousestøtte fra Det Danske Filminstitut.

your_name_poster1