Premiere: Velsignelsen

Billede til artiklen Premiere: Velsignelsen
Fredag den 24. april har instruktør Heidi Maria Faisst biografpremiere på sin første spillefilm "Velsignelsen", der som den eneste danske film er med i hovedkonkurrencen på CPH:PIX om prisen for årets bedste spillefilmdebut.

"Velsignelsen" er et psykologisk drama om en ung mor, Katrine (Lærke Winther), som får en depression efter at have født sit første barn. Hendes kæreste (Mads Riisom) er nødt til at rejse bort i et par dage, og Katrine vender sig mod sin mor (Solbjørg Højfeldt), som hun tydeligvis har et anstrengt forhold til.

Heidi Maria Faisst har tidligere gjort sig bemærket med de to kortfilm "Liv" og "Frederikke", som også kredser om det problematiske forhold mellem mødre og døtre.

"En dag kan det være, at jeg kan finde ud af også at lave en almindelig kærlighedshistorie mellem en mand og en kvinde, men det kaster ikke så meget af sig for mig. Det afhængighedsforhold, som forældre og børn har til hinanden, er mere fatalt," fortæller Faisst i et interview.

"Velsignelsen" er støttet via talentudviklingspuljen New Danish Screen og produceret af Meta Louise Foldager for Zentropa.

Filmen har premiere på fredag i Dagmar, København, og Metropol, Århus. "Velsignelsen" vises på CPH:PIX torsdag den 23. april kl. 17:30 i Empire Bio. Fra 27. april bliver filmen desuden vist i en række større danske byer - se www.velsignelsen.dk

Læs også Christians Monggaards interview med Heidi Maria Faisst: Mødre og døtre

[Framegrab]

www.cphpix.dk

Leveret af Filmtrailer.com