Pris i Tokyo til Under sandet

De to hovedrolleindehavere i "Under sandet", Roland Møller og tyske Louis Hofmann, vandt lørdag den 31. oktober en delt pris for bedste mandlige skuespiller på Tokyos Internationale Filmfestival.

Martin Zandvliets film "Under sandet" har modtaget sin første pris. Lørdag den 31. oktober modtog de to hovedrolleindehavere, Roland Møller og Louis Hofmann, en delt pris for bedste mandlige skuespiller på Tokyos Internationale Filmfestival. Den danske ambassadør i Japan, Freddy Svane, tog imod prisen på vegne af de to og filmholdet.

"Under sandet", der kan ses i biograferne herhjemme fra den 3. december, fik verdenspremiere i september, hvor den fik en fornem plads som åbningsfilm i Toronto Film Festivals konkurrenceprogram. Zandvliets film vakte straks stor beundring, og den fik særdeles fin international presseomtale.

"Under sandet" tager sin begyndelse i dagene efter den tyske kapitulation i maj 1945. Roland Møller spiller rollen som den danske sergent, Carl Leopold Rasmussen, der får overdraget kommandoen over en tysk deling unge soldater, som sættes til at fjerne de tusindvis af landminer, der er gravet ned i sandet langs den jyske vestkyst.

For den 43-årige Roland Møller er prisen en væsentlig anerkendelse af et imponerende karriereforløb. Han debuterede i 2010 i fængselsdramaet "R", som sikrede ham en Bodil-nominering for bedste mandlige birolle. Derefter fulgte "Kapringen", som førte til, at han modtog den fornemme pris. Senest har man set ham i "Nordvest", "En chance til" og "Skammerens datter". Rollen i "Under sandet" er Roland Møllers første hovedrolle.

Overfor Roland Møller spiller den 18-årige, Louis Hofmann, der er et kendt filmansigt i hjemlandet Tyskland med flere markante roller bag sig. Det store gennembrud fik han i 2011 med titelrollen i "Tom Sawyer", som han vandt en New Faces Award for. Rollen i "Under sandet" er Louis Hofmanns første i en international produktion.
 
"Under sandet" er skrevet og instrueret af Martin Zandvliet og produceret af Mikael Rieks med støtte fra Det Danske Filminstitut. Den er fotograferet af Camilla Hjelm Knudsen og klippet af Molly Malene Stensgaard og Per Sandholt. Ud over Roland Møller og Louis Hofmann spiller Mikkel Boe Følsgaard, Laura Bro, brødrene Emil og Oscar Buschow, Joel Basmann og Oskar Bökelmann med i filmen.