Pris til dansk kortfilm i Clermont-Ferrand

PRISER. Peter Gornsteins kortfilm "Peaceforce" hjemtog prisen "Prix Canal +" fra Clermont-Ferrands internationale kortfilmfestival i Frankrig der blev afholdt den 4. til 12. februar.

Den danske kortfilm "Peaceforce" deltog i weekenden på Clermont-Ferrand International Short Film Festival, der er den største og mest anerkendte festival for kortfilm. Både instruktør Peter Gornstein og producer Beatrice von Schwerin var til stede på festivalen, hvor de modtog en "Prix Canal +". Prisen indebærer, at Canal + køber filmen og viser den i Frankrig og Spanien.

"Peaceforce" handler om den unge officer Daniel (spillet af Cyron Melville), som i en nær fremtid møder en fremtrædende lokal borger Jesper (spillet af Henning Jensen), som hævder, at en elefant er gået amok og dræber mennesker i byen. Drevet at idealisme beslutter Daniel sig for at følge Jesper dybt ind i den øde by i troen på, at han kan gøre en forskel ved at hjælpe de sårede og tage sig af elefanten. Men der stikker noget mere under, og hurtigt opdager Daniel, at han er ude, hvor han ikke kan bunde.

Filmen er produceret af Jonas Allen og Beatrice von Schwerin for Miso Film med støtte fra Det Danske Filminstituts talentstøtteordning New Danish Screen.

www.clermont-filmfest.com