Pris til Kim Kold i Transylvanien

FESTIVAL. Den 11. udgave af Transilvanian International Film Festival er netop overstået, og Kim Kold fra filmen "10 timer til Paradis" kan bryste sig af prisen for bedste skuespiller.

Mads Matthiesens "10 timer til Paradis" vandt prisen for bedste skuespil i den rumænske festivals hovedkonkurrence. Modtageren var Kim Kold, der spiller bodybuilderen Dennis, der længes efter at finde kærligheden. Dennis har svært ved at løsrive sig fra sin dominerende mor, som han bor sammen med. Han beslutter sig for at rejse til Thailand i sin søgen efter en kæreste. Her møder han Toi, og de forelsker sig; men det er ikke noget der huer Dennis' mor.

Filmen vandt tidligere i år prisen for bedste instruktion på Sundance Film Festival i konkurrenceprogrammet World Cinema Dramatic Competition. "10 timer til Paradis" er instruktør Mads Matthiesens første spillefilm. Morten Kjems Juhl har produceret for SF Film i samarbejde med Beofilm og med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Ligesom tidligere år havde festivalen et særligt fokus på dansk film med yderligere seks danske film på plakaten og derudover tre film fra den danske instruktør Ole Christian Madsen. Festivalgæsterne kunne således stifte bekendtskab med "Ambassadøren", "Dirch", "Ballroom Dancer", "Labrador", "Beast", "Opfindelsen af Dr. Nakamats", "Prag", "En kærlighedshistorie" og "Superclásico".

Interview med Mads Matthiesen om filmen.

10timertilparadisplakat