Priser til "Fighter" og "Ledsaget udgang"

Denne weekend bød på priser til to danske film: Natasha Arthys "Fighter" vandt den Svenske Kirkes børne- og ungdomsfilmpris på BUFF i Malmø, og på Rouen Nordic Film Festival i Frankrig var der hæder hele to gange til Erik Clausens "Ledsaget udgang".

På Børne- og ungdomsfilmfestivalen BUFF i Malmø gjorde "Fighter" indtryk med sine "gribende smukke billeder og et lysende skuespil". "Mennesker og relationer gestaltes med kompleksitet og nuancer i en film, der formidler håb og livsmod," lyder det videre fra juryen bag den Svenske Kirkes Pris. Prisen gives til film af høj kunstnerisk kvalitet, som kan formidle eksistentielle og samfundsmæssige spørgsmål til voksne såvel som til børn og unge. "Fighter" havde premiere i december og deltog tidligere på året på festivalerne i Göteborg og Berlin. Filmen vinder hermed sin første pris.

"Ledsaget udgang" vandt juryens hovedpris Le Grand Prix på Rouen Nordic Film Festival, der siden 1988 har fokuseret på film fra de nordeuropæiske lande. Filmen vandt også prisen for Bedste mandlige skuespiller, der gik til Erik Clausen i rollen som den småkriminelle John, der får bevilget ledsaget udgang for at deltage i sin søns bryllup. Filmen vandt tidligere på året to priser på filmfestivalen i Moskva, nemlig de russiske filmkritikeres pris og sammenslutningen af de russiske filmklubbers pris.

"Fighter" er produceret af Johnny Andersen for Nimbus Film, og "Ledsaget udgang" af Peter Ingemann for Clausen Film.

www.buff.sewww.festival-cinema-nordique.asso.fr

DFI Factsheets:FighterLedsaget udgang For yderligere oplysninger:

Det Danske FilminstitutLizette Gram Mygind, 3374 3506, lizetteg@dfi.dk