Prisregn i Lübeck

FESTIVAL. Thomas Vinterbergs "Jagten" hentede tre priser og Morten Køhlerts "Hemmeligheden" to priser ved de 54. Nordische Filmtage i Lübeck i weekenden.

Det blev til fem danske priser i weekenden i Hansestaden Lübeck, der hvert år viser et udvalg af nordiske film for byens borgere.

Thomas Vinterbergs "Jagten" modtog hovedprisen, NDR Filmpreis, sammen med den svenske "Äta sova dö", og vandt samtidig Publikumsprisen og Den Baltiske Jurys Filmpris. 

Det blev til en dobbelt sejr for Morten Køhlerts "Hemmeligheden", der helt usædvanligt modtog begge hovedpriser for børn og ugen, Børnejuryens Pris og Voksenjuryens Pris For Børne- Og Ungdomsfilm. Allerede i løbet af festivalen var hypen så stor omkring "Hemmeligheden", at de to planlagte visninger blev udvidet til fire, alle udsolgte.

"Hemmeligheden" er inde i en god festival-stime med to priser i denne weekend, en special-mention i sidste uge på Cinekid i Amsterdam og European Children's Film Association-prisen på Schlingel Film Festival i Chemnitz for to uger siden.

Morten Kaufmann, der har produceret "Hemmeligheden", er også er den ene af de to producere på "Jagten", og han stod således bag alle fem danske priser i Lübeck.

"Jagten" er produceret af Morten Kaufmann og Sisse Graum Jørgensen for Zentropa med støtte fra Det Danske Filminstitut. Der er dansk premiere den 10. januar 2013.

"Hemmeligheden" er produceret af Morten Kaufmann for Toolbox Film med støtte fra Det Danske Filminstitut i samarbejde med TV 2 Danmark og FilmFyn. Hemmeligheden havde VOD-premiere på YouSee 22. september 2012.

Priserne

  • NDR Filmpreis: "Jagten" af Thomas Vinterberg
  • Lübecker Nachrichtens publikumspris: "Jagten" af Thomas Vinterberg
  • Den baltiske filmpris: "Jagten" af Thomas Vinterberg
  • Børnejuryens pris: "Hemmeligheden" af Morten Køhlert
  • Børn og ungdomsprisen: "Hemmeligheden" af Morten Køhlert

Nordische Filmtage Lübeck