Prisregn over Lone Scherfig?

Ifølge filmmagasinet Screen er Lone Scherfigs "An Education" blandt de tyve film, der kan snuppe både en Oscar og en BAFTA-pris.

Screen tæller ned til årets vigtigste filmpriser med en liste over de tyve film, som de mener, er topkandidater til at snuppe prisen for Bedste film, når der skal uddeles gyldne statuetter i løbet af foråret.

På listen, der udover blandt andet blockbusteren "Avatar", den anmelderroste animationsfilm "Up" og Tarantinos krigskomedie "Inglourious Basterds", er også Lone Scherfigs film "An Education". Også den amerikanske version af Susanne Biers succesfulde film "Brødre", "Brothers" er på listen over kandidaterne, der kan vinde prisen for Bedste film.

"An Education" er netop blevet nomineret til en pris som Bedste Film af The Producers Guild of America Awards.

AnEducationCareyMulligan
Carey Mulligan i "An Education"

Endnu en pris til Carey Mulligan 

"An Education"s unge hovedrolleindehaver Carey Mulligan, er på Screens liste over de skuespillere, der kan løbe af med de prestigefyldte priser i kategorien Bedste Skuepillerinde. Hun har allerede vundet et par priser og er nomineret til flere. Og den gyldne sejrsgang ser ud til at fortsætte, da hun den 6. december igen modtog en pris for hendes rolle som Jenny - denne gang en BIFA-pris (British Indenpendent Film Award).

Hele listen over Screens topkandidater i kategorien Bedste film.

Avatar
Star Trek
Precious: Based On The Novel Push By Sapphire
Crazy Heart
Invictus
Up In The Air
The Hurt Locker
An Education
Inglourious Basterds
Up
A Single Man
The Last Station
Brothers
A Serious Man
Nine
It’s Complicated
The Lovely Bones
The Road
Bright Star
Julie & Julia