Prisregn til danske film

Den danske actionkomedie "Ved verdens ende" og animationskortfilmen "Clean Carousel" har vundet priser i Montreal, action-postapokalypsen "Eastern Army" har modtaget to priser i Los Angeles, og dokumentarfilmen "Ønskebørn" blev hædret med en Special Mention i Melbourne.

Tomas Villum Jensens "Ved verdens ende" med manuskript af Anders Thomas Jensen og Nikolaj Lie Kaas i en hovedrolle vandt den 28. juli en publikumsølvpris på Fantasia International Film Festival i Montreal, Canada.

"Ved verdens ende", der havde dansk premiere i efteråret 2009, er produceret af M&M Productions.

På samme festival vandt Andreas Bødkers animationskortfilm "Clean Carousel" guldprisen for bedste kortfilm. Danske Fabulab har produceret.

Den 30. juli vandt Phillip Th. Pedersens kortfilm "Eastern Army" to priser på Action On Film Festivalen i Los Angeles, USA. Prisen Best Breakout Action Star gik til David Sakurai for hovedrollen og Best Costumes til Sara Paludan Battrup.

"Eastern Army", der er produceret af det danske produktionsselskab Phenomena Pictures, er en action-film i postapocalypse-genren, inspireret af film som "Mad Max" og "The Road".

Den 1. august belønnede Melbourne International Film Festival i Australien Birgitte Stærmoses "Ønskebørn" med en Special Mention,

"Ønskebørn", der bl.a. tidligere har modtaget en Special Mention i Berlinalens ungdomsprogram 14plus, er produceret af Alphaville Pictures Copenhagen.

Priser til danske film bliver løbende opdateret på DFI's website.