Prisvindende dansk dokumentar på EXPO 2010 og kinesisk tv

Lars Becker-Larsens videnskabsdokumentarfilm "Den bevægede jord" om det moderne verdensbilledes fødsel vises i morgen på EXPO 2010 i Shanghai. Produktionsselskabet oplyser desuden, at den vil blive vist på den kinesiske tv-kanal Docuchina.

Naturvidenskab – end da historisk naturvidenskab – kan sagtens gøres relevant og vedkommende for et moderne publikum. Det understreges af den store interesse – og de mange priser – som er blevet Lars Becker-Larsens "Den bevægede jord" til del siden lanceringen i 2009.

I morgen vises filmen ved 'EU-China Science and Technology Week' I forbindelse med EXPO 2010 i Shanghai. Dermed er den en af 15 udvalgte europæiske videnskabsfilm – og det eneste danske bidrag til EU's pavillon om europæisk forskning.

"Den bevægede Jord" er beretningen om, hvordan videnskabsmænd som Kopernikus, Tycho Brahe, Galilei og Newton i renæssancen undfangede et helt nyt verdensbillede og lagde kimen til den moderne naturvidenskab.

Filmen har tidligere modtaget flere prestigefulde priser: Grand Prix i Prag, Best Documentary i Milano og Grand Prix i Torino 2010. Den var desuden blandt de 20 mest sete dokumentarfilm på dansk tv i 2009.

"Den bevægede Jord" er produceret af Danish Doc Production ApS ved producer Gitte Randløv for DR TV, YLE/Finland, RUV/Island. Filmen er støttet af Det Danske Filminstitut.