Prisvindende dokumentar på DR2 den 10. september

Billede til artiklen Prisvindende dokumentar på DR2 den 10. septemberUlla Boyes nye film "Kun med hjertet", der netop har modtaget prisen som årets bedste danske dokumentar på Odense Filmfestival, vises på DR2 onsdag den 10. september kl. 23.

"Livet kan finde på hvad som helst", siger en af de medvirkende i "Kun med hjertet". Filmen er en mosaik af historier og skæbner og skildrer tilværelsens skrøbelighed og den mangfoldighed, der er hverdagen på Kofoeds Skole. I filmen møder man en række mennesker, der til daglig kommer på Kofoeds Skole for at deltage i værksteder, kurser, for at blive klippet, få et godt måltid mad eller bare for at møde andre at tale med.


Glæden ved forskellighed
"Inden vi gik i gang med filmen, havde vi nogle helt klare regler: Rammen var Kofoeds Skole, vi ville ikke iscenesætte noget, men stole på nuet. Der er ingen pædagogiske forklaringer eller baggrundsinformation. Hvert enkelt menneske får lov til at fremstå i alt sin umiddelbarhed.

Filmen handler om glæden ved forskelligheden af mennesker i et samfund. Også selvom "det roder" - og for nogen mere end andre," fortæller instruktøren Ulla Boye.


Der findes ikke én men mange sandheder
"Når man træder inden for i andres virkelighed, bliver man konfronteret med sine egne fordomme og stereotype forestillinger om andre mennesker, livet og virkeligheden. Den oplevelse håber jeg at kunne give videre med denne her film, ikke nødvendigvis sandheden om et menneske, men sandheder om det menneskelige. Den tanke har været udgangspunktet for filmen og mødet med alle de her mennesker", fortsætter Ulla Boye.

"Kun med hjertet" er produceret af Koncern TV med støtte fra Det Danske Filminstitut og i ko-produktion med DR2.

Filmen vil blive distribueret til skoler og biblioteker via www.filmstriben.dk.