Producer Signe Byrge vinder årets Timbuktu-pris

PRIS. De 100.000 kr., som følger med Timbuktu-prisen, skal bruges til en film om Syrien, oplyser den glade vinder, producent Signe Byrge Sørensen.

Årets modtager af Timbuktu-prisen bliver dokumentarfilmproducenten Signe Byrge Sørensen. Prisen er et arbejdslegat, der skal muliggøre nye projekter. Signe Byrge Sørensen arbejder for tiden på en ny dokumentarfilm om oprøret i Syrien efter idé fra International Media Support. Syriske filmfolk i eksil er også involveret i projektet. Filmen tager udgangspunkt i fem unge citizen journalists, der i deres hjemby dækker optakten til det syriske oprør.

Sej, dygtig og eksperimenterende

Prisen er på 100.000 kr. og blev overrakt torsdag på Folkemødet på Bornholm af Timbuktu Fondens formand, Thomas Ravn-Pedersen. Han gav vinderen disse ord med på vejen: "Med valget af Signe Byrge Sørensen får vi både lejlighed til at støtte en virkelig sej, dygtig og eksperimenterende producer med engagement i udviklingslande og til at sætte fornyet fokus på udviklingen i Syrien. Vi er spændt på at følge filmprojektet og har store forventninger til, hvad der kommer ud af det."

Fakta

Timbuktu-prisen har været uddelt siden 2009 og er indstiftet af Timbuktu Fonden, der blev oprettet i 2008 på initiativ af u-landsjournalist og forfatter Jørgen Harboe i samarbejde med Folkekirkens Nødhjælp.

Fondens formål er at skabe basis for kritisk udvikling og nytænkning af journalistik om udviklingslande og globale udviklings- og ressourcefordelingsspørgsmål.

Fondens navn er inspireret af det gamle Timbuktu, der var et oplyst, åbent og videbegærligt samfund orienteret mod omverdenen.

Juryen bestod af Jan Kjær fra Nairobi-klubben, Lotte Dahlmann fra Dansk Journalistforbund og Kirsten Lund Larsen fra Timbuktu Fonden. 

Signe Byrge Sørensen har været filmproducer i 16 år og stiftede produktionsselskabet Final Cut for Real i 2009. Hun har stået bag produktioner i Sydafrika, Zimbabwe, Senegal, Thailand og Argentina og er senest blevet kendt som den ihærdige producent bag filmen "The Act of Killing" , der har vundet en stribe internationale filmpriser og været Oscar-nomineret.