Public Service Puljen støtter Badehotellet

PUBLIC SERVICE PULJE. TV 2's nye store dramasatsning "Badehotellet" følger livet for ansatte og gæster på et nordjysk badehotel i 1920'erne. Public Service Puljen har indstillet serien til støtte på 12 millioner.

Public Service Puljens styregruppe har over for Filminstituttets direktion indstillet at støtte TV 2's nye historiske dramaserie "Badehotellet" med 12 millioner kroner. Puljen har tidligere støttet seriens udvikling med 2,4 millioner, hvilket bringer den samlede støtte op på 14,4 millioner kroner.

Badeferie i krisetider

"Badehotellet" udspiller sig på et lille badehotel i yderste klitrække ved Vesterhavet i det nordligste Jylland i somrene 1928-33, inden og under den verdensomspændende krise.

Her indtager gæsterne fra de store byers bedre borgerskab sommer efter sommer de samme værelser og det samme bord i spisesalen, mens tjenestefolk og værtspar følger med og varter op. Dramaerne udspiller sig på kryds og tværs, mens der ubekymret holdes ferie i en tid, hvor verden er ved at gå af lave.

Public Service Puljen

Public Service Puljen er en del af 'Mediepolitisk aftale 2011-2014'. Puljens midler er på 37,5 millioner kroner årligt og skal anvendes til at støtte udvikling og produktion af dansk tv-drama, tv-dokumentar, programmer til børn og unge samt radio.

Ved støttetildelingen lægges der vægt på, at et støttet program i indhold, form og udtryk repræsenterer originalitet i forhold til det traditionelle udbud af programmer, der udsendes på de kommercielle tv- og radiostationer i Danmark, og hermed bidrager til den kreative udvikling inden for dansk public service-produktion. Puljen støtter tv-drama, der er kendetegnet af originalitet, betydning og kvalitet.

Eksempler på tv-drama, der har modtaget støtte fra puljen er "Lærkevej", "Lulu & Leon", "Blekingegade", "Pandaerne", "Den som dræber", "Rita" og "Dicte".

Støtten bliver behandlet af en styregruppe, der består af Birgitte Fredsby, Torben Smidt Hansen og Claus Ladegaard.

Seriens hovedpersoner bliver spillet af Rosalinde Mynster, i rollen som den nye stuepige Fie, Morten Hemmingsen som den lokale unge mand Morten og Amalie Dollerup som grossererdatteren Amanda. De tre unge skuespillere suppleres af bl.a. Ole Thestrup, Lars Ranthe, Bodil Jørgensen, Birthe Neumann, Waage Sandø, Anne Louise Hassing og Bjarne Henriksen.

"Badehotellet er skrevet af forfatterparret Stig Thorsboe og Hanna Lundblad, som står bag populære dramaserier som "Krøniken" og "Lykke". Hans Fabian Wullenweber, der bl.a. har instrueret afsnit af "Forbrydelsen" og "Livvagterne", er konceptuerende instruktør.

Tv-drama af høj kvalitet

Claus Ladegaard, områdedirektør for Produktion & Udvikling og medlem af Public Service Puljens styregruppe siger om støtten:

"'Badehotellet' er en original og betydningsfuld serie, som repræsenterer den højeste kvalitet i dansk tv-drama. Serien bliver støttet med et stort beløb af Public Service Puljen. Det har været nødvendigt for at sikre at TV 2 på trods af stationens skrøbelige økonomi kan sende dansk drama af høj kvalitet."

Serien har netop startet optagelser og får premiere på TV 2 i 2014. Første sæson består af seks afsnit, og der er planlagt yderligere tre sæsoner.

"Badehotellet" produceres for Tv 2 af Michael Bille Frandsen for SF Film Production i koproduktion med Nitrat Film og Thorsboe & Lundblad.