Public Service Puljen støtter Heartless

PUBLIC SERVICE PULJE. Kanal 5's første fiktionsserie "Heartless", som får premiere til efteråret, er intet mindre end et ungdomsvampyrdrama i fantasygenren. Public Service Puljen har støttet serien med 6,9 mio. kr.

Kanal 5's nye satsning, dramaserien "Heartless", er en overnaturlig og dramatisk skæbnefortælling, som sammensmelter virkelighed og fantasi. Serien har fået 6,9 mio. kr. i udviklingsstøtte fra Public Service Puljen ved Det Danske Filminstitut.

Hjerteløse vampyrer på kostskole

"Heartless" er et ungdomsdrama inspireret af vampyrmytologien og amerikanske produktioner som "Twilight-sagaen" og "True Blood". Omdrejningspunktet er det unge søskendepar Sebastian og Sofie, der er underlagt en gammel forbandelse: De må suge livet ud af andre for selv at leve. Da de forsøger at opklare mysteriet om forbandelsen, ender de på kostskolen Ottmannnsgård, der gemmer på en dyster hemmelighed.

Public Service Puljen

Public Service Puljen er en del af 'Mediepolitisk aftale 2011-2014'. Puljens midler er på 37,5 millioner kroner årligt og skal anvendes til at støtte udvikling og produktion af dansk tv-drama, tv-dokumentar, programmer til børn og unge samt radio.

Ved støttetildelingen lægges der vægt på, at et støttet program i indhold, form og udtryk repræsenterer originalitet i forhold til det traditionelle udbud af programmer, der udsendes på de kommercielle tv- og radiostationer i Danmark, og hermed bidrager til den kreative udvikling inden for dansk public service-produktion. Puljen støtter tv-drama, der er kendetegnet af originalitet, betydning og kvalitet.

Eksempler på tv-drama, der har modtaget støtte fra puljen er "Lærkevej", "Lulu & Leon", "Blekingegade", "Pandaerne", "Den som dræber", "Rita" og "Dicte".

Støtten bliver behandlet af en styregruppe, der består af Birgitte Fredsby, Torben Smidt Hansen og Claus Ladegaard.

I hovedrollerne som Sofie og Sebastian ses Julie Zangenberg og Sebastian Jessen. De øvrige bærende roller spilles af en række nye unge navne.

Stærk og fascinerende fortælling

Claus Ladegaard, områdedirektør for Produktion & Udvikling og medlem af Public Service Puljens styregruppe udtaler:

"'Heartless' er en original blanding af realistisk dansk ungdomsdrama og overnaturlig fantasifortælling. Serien skildrer ungdomslivets eksistentielle udfordringer igennem en række psykologisk genkendelige karakterer, deres relationer og deres forhold til kærlighed, sex og moral. Der er en stærk og fascinerende handling, og der er tale om en serie, som både har kompleksitet og fortællemæssig klarhed, og som vi forventer vil finde et dedikeret publikum blandt unge og yngre."

Serien instrueres af Natasha Arthy, der tidligere har lavet spillefilmene "Mirakel", "Se til venstre, der er en svensker" og "Fighter". Manuskriptet er skrevet af Nikolaj Scherfig og Morten Dragsted, og serien produceres af Ronnie Fridthjof for Fridthjof Film og Kanal 5/SBS TV.

Optagelserne gik i gang den 5. august, og serien får premiere på Kanal 5 til efteråret.

Følg med på facebook.

heartless_poster