Public Service Puljen støtter ny dramedy

PUBLIC SERVICE. Mille Dinesen spiller den konfliktsøgende og politisk ukorrekte folkeskolelærer Rita, der bliver konfronteret med sin fortrængte fortid, i den nye dramedy-serie "Rita" på TV 2.

Rita er uforudsigelig, upassende, upædagogisk og politisk ukorrekt. Ikke det nemmeste i verden, når nu man er skolelærer.

Rita arbejder på den lokale folkeskole, hvor hun med mildest talt uortodoks (mangel på) pædagogik kører et tough love regime. Konstant brydende alle regler, men samtidig uundværlig for skolen, fordi hun er den eneste, der ved, hvad der virkelig foregår. Hun efterlader et tykt spor af klager og forargelse fra forældre, eksperter, 68'ere og alle, der prøver at styre hende. Eleverne elsker hende, for de ved, at hun kæmper for dem - men undervejs i kampen glemmer Rita sine egne børn.

Public Service Puljen

Public Service Puljen er en del af 'Mediepolitisk aftale 2011-2014'. Puljens midler er på 37,5 millioner kroner årligt og skal anvendes til at støtte udvikling og produktion af dansk tv-drama, tv-dokumentar, programmer til børn og unge samt radio.

Ved støttetildelingen lægges der vægt på, at et støttet program i indhold, form og udtryk repræsenterer originalitet i forhold til det traditionelle udbud af programmer, der udsendes på de kommercielle tv- og radiostationer i Danmark, og hermed bidrager til den kreative udvikling inden for dansk public service-produktion. Puljen støtter tv-drama, der er kendetegnet af originalitet, betydning og kvalitet.

Eksempler på tv-drama, der har modtaget støtte fra puljen er "Lærkevej", "Lulu & Leon", "Blekingegade", "Kristian", "Pandaerne" og "Den som dræber".

Støtten bliver behandlet af en styregruppe, der består af Magdalena Jangard, Torben Smidt Hansen og Claus Ladegaard.

Rita er en historie om en kvinde, som dybest set selv er et barn. Derfor er hun så god med andres børn, og derfor er hun ude af stand til at være en rigtig forælder for sine egne. Men et opgør trænger sig på, og Rita bliver tvunget til både at se sine børn og sin barndom i øjnene, inden hun selv endelig kan blive voksen.

"Rita" består af 8 afsnit à 42 minutter. Serien er skrevet af Christian Torpe, som tidligere har været hovedforfatter på TV3-serien "Maj & Charlie" og episodeforfatter på TV 2's "Lærkevej". Marie Østerbye er episodeforfatter. Skuespiller og teaterdirektør Lars Kaalund, som har instrueret afsnit af DR-serien "Nikolaj og Julie" samt utallige teaterforestillinger, er konceptuerende instruktør. Derudover instruerer Jannik Johansen tre afsnit.

I de bærende roller ses Mille Dinesen, Sara Hjort Ditlevsen, Lea Stensnæs, Lise Baastrup, Carsten Bjørnlund, Ellen Hillingsø og Lykke Sand.

"Rita" produceres af Jesper Morthorst og Karoline Leth for SF FILM PRODUCTION og TV 2 og har modtaget 12 millioner kroner i støtte fra Public Service Puljen ud af et samlet budget på 33 millioner.

Claus Ladegaard, områdedirektør for Produktion & Udvikling og medlem af Public Service Puljens styregruppe siger om "Rita":

"Der er tale om en original og ambitiøs serie med en meget dansk arena i form af folkeskolen. Serien er anderledes end andre danske dramedy- eller komedieserier, fordi den så tydeligt adresserer et genkendeligt område og gør det med en politisk ukorrekt hovedkarakter i front. Seriens tema er barndom og opdragelse, og den behandler en række af de diskussioner, der er i dag er om folkeskolen om pædagogik, lærerroller, forældreroller og kønsroller."

"Rita" får premiere på TV 2 i februar 2012.