Public Service Puljen støtter ny krimiserie

Skuespillerne Jakob Cedergren, Lars Mikkelsen og Laura Bach har hovedrollerne i den nye danske krimiserie "Den som dræber", der er baseret på et originalt univers skabt af bestsellerforfatter Elsebeth Egholm.

Optagelserne til de første to afsnit af "Den som dræber" blev indledt i januar i år af den prisbelønnede instruktør Birger Larsen, der tidligere har stået bag DR's "Forbrydelsen" og senest spillefilmen "Superbror".

"Den som dræber" handler om jagten på en ny type gerningsmand, der er forbundet med både mystik og frygt: seriemorderen. Seriens omdrejningspunkt er en gruppe i drabsafdelingen hos Københavns Politi og efterforskningen af disse gerningsmænds forbrydelser, der sjældent er forankret i traditionelle motiver og adfærdsmønstre. Gruppen består af udvalgte kriminalbetjente og eksperter, der ikke kun efterforsker fysiske spor, men i lige så høj grad de psykiske spor, som både gerningsmand og offer efterlader.

Serien består af 6 x 90 minutters individuelt afsluttede film, der er tilrettelagt så de også kan vises som 12 afsnit a 42 minutter. Den fjerde film i serien produceres som biograffilm og instrueres af Peter Flinth, der bl.a. har stået bag flere afsnit af "Rejseholdet", "Mankells Wallander" samt de to svenske storfilm "Arn Tempelridderen".

"Den som dræber", der har et samlet budget på 82,5 mio. kr., produceres af Miso Film i samarbejde med TV 2/Danmark, TV4 Sverige, TV2 Norge og SF Film med støtte fra Det Danske Filminstituts Public Service Pulje, Nordisk Film & TV Fond og MEDIA.

Producenterne bag Miso Film har været involveret i de svenske serier "Beck" og "Mankells Wallander" og har tidligere produceret spillefilmen "Kandidaten" og den anmelderroste norske krimiserie "Varg Veum". Herudover har Miso Film koproduceret den norske publikumssucces "Max Manus".

Serien er forhåndssolgt til tv i hele Skandinavien og til en række europæiske lande og vil tillige blive distribueret på dvd og VOD. Det internationale salg af serien varetages af TrustNordisk International Sales.