Public Service Puljen støtter ny miniserie

PUBLIC SERVICE PULJE. I "Sommerfuglenatten" på dk4 spiller Morten Hauch-Fausbøll menneskerettighedsjuristen Morten, der kommer i et moralsk dilemma, da han forelsker sig i en tidligere torturbøddel i Cambodja.

Morten, der er en internationalt anerkendt jurist, er sendt til Cambodja af FN for at hjælpe regeringen med at få de tidligere Khmer Rouge-ledere ført for krigsforbrydertribunalet for mord på to millioner cambodjanere.

Umiddelbart efter sin ankomst pådrager han sig en øjeninfektion. På hospitalet møder han sygepasseren Leng, og de bliver lidenskabeligt forelsket. En nat fortæller hun ham, at hun som 15-årig var torturbøddel og var med til at myrde mere end 500 landsmænd. Morten bliver splittet mellem sin lidenskab for Leng og sin retfærdighedsopfattelse.

Public Service Puljen

Public Service Puljen er en del af 'Mediepolitisk aftale 2011-2014'. Puljens midler er på 37,5 millioner kroner årligt og skal anvendes til at støtte udvikling og produktion af dansk tv-drama, tv-dokumentar, programmer til børn og unge samt radio.

Ved støttetildelingen lægges der vægt på, at et støttet program i indhold, form og udtryk repræsenterer originalitet i forhold til det traditionelle udbud af programmer, der udsendes på de kommercielle tv- og radiostationer i Danmark, og hermed bidrager til den kreative udvikling inden for dansk public service-produktion. Puljen støtter tv-drama, der er kendetegnet af originalitet, betydning og kvalitet.

Eksempler på tv-drama, der har modtaget støtte fra puljen er "Lærkevej", "Lulu & Leon", "Blekingegade", "Kristian", "Pandaerne" og "Den som dræber".

Støtten bliver behandlet af en styregruppe, der består af Magdalena Jangard, Torben Smidt Hansen og Claus Ladegaard.

"Sommerfuglenatten" er et politisk drama om folkemord, soning, tilgivelse og ægte kærlighed. Miniserien på 2 x 60 minutter er som dk4's første egenproducerede fiktionsserie kanalens hidtil mest ambitiøse programsatsning.

Serien er instrueret af Frode Højer Pedersen, en erfaren tv-mand, der har instrueret og produceret mere end 50 fiktions- og dokumentarfilm til både DR og internationale broadcasterere, bl.a. i den 3. verden og sydøstasien. Manuskriptforfatter Nikolaj Scherfig er tidligere filmkonsulent på DFI og har bl.a. været forfatter på tv-serierne "Taxa" og "Rejseholdet". Medforfatter Kåre Bluitgen har mere end 50 bøger bag sig og har skrevet en række manuskripter til film til DR1 om børn i udviklingslandene.
Castet består af Morten Hauch-Fausbøll, Nutsaporn Swasdiprom, Laura Bach, Carsten Bjørnlund og Karl Antz. Optagelserne foregår i Thailand, Cambodja og Danmark.

"Sommerfuglenatten" er produceret af Gertrud Bjørning for Dialog Film og dk4 med Kamron Gunatilaka for det thailandske produktionsselskab Magneta Media Creation som koproducent. Serien har modtaget 3 millioner kroner i støtte fra Public Service Puljen ud af et samlet budget på 7 millioner.

Claus Ladegaard, områdedirektør for Produktion & Udvikling og medlem af Public Service Puljens styregruppe siger om projektet:

"Serien skildrer et kompliceret emne på en original måde. Den lægger en dansk vinkel på et emne, som ellers kan forekomme danske seere fjernt. Resultatet er en væsentlig og oplysende fortælling med en stærk virkelighedsreference, som udfordrer vores forståelse af forholdene i Cambodja. Med fokus på spørgsmålet 'Kan man elske en bøddel?' er seriens tema soning og tilgivelse på et både samfundsmæssigt og personligt plan."

Optagelserne er netop nu i gang i Cambodja, og serien har forventet premiere i november 2012.