Public Service Puljen støtter nyskabende tv-hybrid om Hellerup-veninder

Public Service Puljen har netop givet støtte til tv-serien "Veninder på 1. klasse" om tre unge veninder fra det velhavende Hellerup. Serien er en ny type tv-hybrid, som søger at kombinere fiktionens præcision og udtryksfuldhed med dokumentarens nærhed og troværdighed.

"Veninder på 1. klasse" er udviklet af Christoffer Boe i samarbejde med journalist Mads Lund for SBS TV/Kanal 4, og ambitionen er at lave et troværdigt generationsportræt gennem en original og nyskabende udfordring af de klassiske reality-, dokumentar- og drama-genrer.

Seriens fundament er dokumentariske reportager og som sådan en skildring af de medvirkendes egen virkelighed. I hænderne på den prisvindende filminstruktør Christoffer Boe udsættes virkeligheden imidlertid for et kvalitetsmæssigt skub i retning af fiktionens iscenesættelse – dels i kraft af en filmisk form og manuskriptopbyggede episoder og dels når instruktøren selv påvirker virkeligheden og opstiller forhindringer for de medvirkende, introducerer nye personer mv.

Fakta

"Veninder på 1. klasse" er støttet af Public Service Puljen, der siden 2007 har medvirket til udbredelsen af originalt, nyskabende kvalitets-tv ved at støtte udvikling og produktion af tv-drama og tv-dokumentarprogrammer på de kommercielle, landsdækkende kanaler i Danmark.

Puljen er en del af Medieforliget 2007-2010 og er på i alt 92,5 mio. kr.

Læs mere om Public Service Puljen.

Anne Christensen, programdirektør SBS TV, siger om serien:

"Vi sætter en ære i at være med til udfordre vores seere med anderledes indhold og nye måder at lave tv på. Med "Veninder på 1. klasse" får vores seere begge dele og tilmed en samtidsfortælling om ungdomskultur og ungdomsliv - i autentisk form."

Veninderne

Hovedpersonerne i "Piger på 1. klasse" er tre unge, smukke veninder fra Danmarks smørhul, Hellerup. Serien følger pigerne og deres venner, når de udlever deres drømme på byens hotte klubber, i store lejligheder, eksklusive hoteller og dyre restauranter, og når de skal tackle udfordringer med job, lejlighed, kærester og selvstændighed. Seerne vil bl.a. møde:

Line, som går i 3. g på Øregaard Gymnasium og er seriens omdrejningspunkt. Hun lever det søde liv nord for København sammen med veninderne.

Mathilde, som går i klasse med Line og er hendes bedste veninde, men føler sig svigtet, da Line finder sammen med sin ekskæreste.

Louise (Lulu), som er festpigen af de tre. Hun ville ikke gå på Øregaard, men valgte at gå på Christianshavns Gymnasium, hvor hun droppede ud efter 1. g.

Ind på scenen træder også Sebastian, som er Lines ekskæreste og årsag til en række konflikter.

Public Service Puljen støtter SBS TV med 3,7 mio. kr. ud af et samlet budget på 6,8 mio. kr. til produktionen af første sæson på 15 afsnit á 25 min. Serien produceres af Vega Pictures for SBS TV til udsendelse på Kanal 4 i 2010.