Public Service Puljen støtter nyskabende tv-serie om Danmark i krig

Public Service Puljen har netop givet støtte til to dokumentarserier, "Danmark i krig" om Danmarks involvering i Afghanistan, "Velkommen til borgen" om fire unge, kvindelige folketingsmedlemmer samt en krimiserie baseret på Jørn Moos' bog "Blekingegadebetjenten".

Danmark i krig (arbejdstitel) - dokumentarserie i seks dele til TV 2

Seks danske instruktører har fået samme opgave: lav en rørende og engagerende tv-dokumentarfilm om Danmarks involvering i krigen i Afghanistan. I skal fortælle den menneskelige historie om soldater og pårørende og give os et nyt indblik i en krig, vi oftest kun ser formidlet af journalister i nyhedsudsendelser.

Filmene forsøger ikke at vurdere, om det er rigtigt eller forkert, at Danmark deltager i kampen mod Taleban, men vil vise konsekvenserne for almindelige danskere, der har krigen tæt inde på livet, og dermed give seerne mulighed for selv at tage stilling:

 


 • Laurits Munch-Petersen: "I krig og kærlighed"
  Filmen følger to kvinder, Gitte og Susie - den nygifte og enken, der begge har en yderst stærk kærlighedshistorie. Før og efter.
   
 • Anders Gustafsson: "Far, far krigsmand"
  Et portræt i øjenhøjde af Michlas på 14 år, hvis far er sendt i krig. Filmen beskriver, hvor svært og kompliceret livet kan være.
   
 • Mads Ellesøe: "Gengangeren"
  De gør det igen og igen. De kan ikke lade være. De drager i krig, så ofte de kan, for når de er hjemme, fungerer deres liv ikke.
   
 • Kasper Torsting: "Krigsminister"
  For nylig var han til endnu en begravelse af en dansk soldat. Hans job krævede hans tilstedeværelse som forsvarsminister for et land i krig.
   
 • Ole Bornedal: "Sorg"
  Intime samtaler med forældre til en dræbt soldat, hvor vi hører om hans opvækst, hans drømme og senere rejsen ind i hæren.
   
 • Janus Metz: "Piranha"
  En gruppe unge danske soldater udsendes til Helmand, otte mand, seks måneder, ansigt til ansigt med Taleban - og med døden.

Public Service Puljen støtter TV 2 med 5,2 mio. kr. ud af et samlet budget på 7,9 mio. kr. til produktionen af seks tv-dokumentarfilm på 25 minutter, der udsendes som samlet serie i 2010.

"Danmark i krig" produceres til TV 2 af Fridthjof Film.

Idé og redaktion: Kasper Torsting.
Producer: Ronnie Fridthjof.

Velkommen til Borgen - dokumentarserie i seks dele til dk4

I reportagens form følger "Velkommen til borgen" fire unge, kvindelige folketingsmedlemmer på deres vej ind i politik og deres kamp for at få politisk indflydelse. De fire politikere, Louise S. Elholm (V), Marlene Harpsøe (DF), Ida Auken (SF) og Yildiz Akdogan (S), er forskellige i deres politiske overbevisning, men fælles for dem er, at de er ambitiøse, brænder for deres politik og tror på, at de kan gøre en forskel. De er også nye i det politiske spil og i gang med at lære spilleregler og hierarki at kende i folketingsgruppen og i Folketinget.

"Velkommen til Borgen" er på seks afsnit á 28 minutter. Serien tilrettelægges af Dorte Høeg Brask og Anja Kvistgaard Marott og produceres af Ole Tornbjerg, Koncern Film & TV for dk4.

Public Service Puljen støtter produktionen med i alt 2,2 mio. kr. ud af et budget på 2,8 mio. kr. "Velkommen til Borgen" forventes udsendt i foråret 2010.

"Blekingegade", krimiserie i fem afsnit til TV 2

Krimiserien "Blekingegade" er baseret på efterforskningsleder Jørn Moos