Public Service Puljen støtter otte klima-kortfilm

En fisk, der landes i Esbjerg, sejles til Kina og køres 500 km ind i landet for at blive fileteret. Derefter går turen til Midtfrankrig, hvor den frituresteges - for til sidst at ende på grillbaren i Esbjerg, hvor den måske bliver spist af en af de fiskere, der i sin tid fangede den.

Det er paradokser som dette om forbrug og klima, som otte yngre instruktører vil sætte på dagsordenen i en tv-dokumentarserie med arbejdstitlen "Den unge stemme" for DK4. Serien har netop modtaget produktionsstøtte på 1.672.000 mio. kr. fra Public Service Puljen.

De otte film, hver på max 5 minutter, vil op til det kommende klimatopmøde på forskellig vis stille undrende og undersøgende spørgsmål til emner, der berører den globale opvarmning.

  • "En fisks lange rejse" af Christoffer Dreyer sætter spørgsmålstegn ved den globale handels uhensigtsmæssige transport af varer.
  • I "Adam og Eva" af Camilla Magid konfronteres to unge storforbrugere med den vestlige verdens markedssamfunds akilleshæl.
  • "På sporet af den elektriske bil" af Adam Rieper undersøger, hvorfor den oplagte erstatning for den CO2 forbrugende privatbil ikke er sket for længst.
  • "Sandheden om den grønne benzin" af Julie Bezerra Madsen jager historien om bioethanol og regnskov.
    "Strasbourg-Brussels tur/retur" af Fenar Ahmad fortæller om flyttecirkuset i EU, hvor politikere og administration hver måned flytter mellem de to byer med enorme omkostninger og unødig belastning af miljøet til følge.
  • "Det næste evolutionsskridt" af Eirik Stordahl fører os rund i en Sci-Fi verden og rejser spørgsmålet, hvorfor vi ikke allerede nu udnytter de teknologiske muligheder for at mindske den globale opvarmning.
  • "100 års viden" af Jakob Gottschau tager os på en historisk rejse fra den første mistanke om global opvarmning blev formuleret, til vi først efter 100 år begyndte at handle.
  •  I "Vejrmanden" af Anders Jepsen møder vi den gamle landmand Børge, der igennem et helt liv har målt og noteret, hvordan vejret har været. Men forskellene er ikke så dramatiske, som dem han sidder og oplever på tv.

Serien, der produceres af Express tv-produktion ved Mette Mailand, udsendes på DK4 i efteråret 2009.

Om Public Service Puljen
Public Service Puljen er en del af medieforliget 2007-2010. Puljen er på i alt 92,5 mio. kr. og støtter udvikling og produktion af dansk tv-drama og tv-dokumentar. Puljen prioriterer original og nyskabende tv-produktion og lægger vægt på kvalitet, alsidighed og mangfoldighed.


For yderligere oplysninger

Henrik Bo Nielsen, administrerende direktør,
3374 3400, hbn@dfi.dk  

Claus Ladegaard, områdedirektør for Produktion & Udvikling,
3374 3433, clausl@dfi.dk  

Public Service Puljens website