Publikum bliver værterne

FESTIVAL. The Nordic Creative Commons Film Festival åbner op for en ny distributionsmodel: "Private-Public Screenings", hvor filmvisningerne afholdes af publikum selv. Festivalen åbner den 30. august.

Konceptet
Indtil den 30. juni har instruktører indsendt deres film til The Nordic Creative Commons Film Festival, og ud fra dem er 45 blevet valgt til årets program. Filmene, der har det til fælles, at de kan distribueres med lempet ophavsret under såkaldte Creative Commons-licenser, ligger nu tilgængeligt for alle med appetit på at invitere til filmforestilling. De fordeler sig mellem genrer som dokumentar, animation, fuldlængde spillefilm, musikvideoer og eksperimenterende film. For at blive vært vælger man en af filmene, skriver hvor og hvornår filmforestillingen bliver afholdt for til sidst at dele eventen på sociale medier som Facebook og Twitter.

Baggrund
Distributionsmodellen er inspireret af "Private-Public Screenings", der blev udviklet af det danske band, Efterklang, til filmen "An Island" i 2011 og "The Ghost of Piramida" i 2013. Ideen var at eksponere distributionen af deres film, og projektet blev en succes med 822 visninger af sidstnævnte i Asien, Oceanien, Nord- og Sydamerika og Europa i foråret 2013.

"Fremvisningsmodellen er perfekt til film, som ikke passer til biograf- eller tv-visning, så selv meget smalle og eksperimenterende film kan møde et stort publikum," sagde Rasmus Stoltberg, guitaristen fra Efterklang i forbindelse med projektet i april 2013.

"The Golden Antheap"
The Nordic Creative Commons Film Festival er blandt andet finansieret via crowdfunding. Interesserede privatpersoner kan donere et beløb og alt efter støttens størrelse bliver personen belønnet ved at få sit navn på programmet, med merchandise eller fribilletter til launch-festen. Crowd Culture, som arrangerer fundraisingen, ønsker at hylde dygtige filmfolk, og en del af de indsamlede penge går til uddelingen af filmprisen "The Golden Antheap" til den af de 45 film, der opnår flest screenings.

Festivalen afholdes i Norden den 30. august til 8. september.

Støt The Nordic Creative Commons Film Festival
Inviter til filmforestilling - følg guiden

Se film - se programmet

Facebook