Publikum strømmer til Armadillo

00 så "Armadillo" i den første weekend, hvor Janus Metz' film om danske soldater i Afghanistans Helmand-provins havde premiere i 56 biografer landet over.

Mandag kan de danske biografer melde om stor interesse fra det danske publikum for Janus Metz' "Armadillo". På de første fire dage efter premieren torsdag den 27. maj har 23.000 opsøgt biograferne for at følge de danske soldater i Helmand-provisen. Det er imponerende for en dokumentarfilm og bringer filmen direkte ind på førstepladsen på filmhitlisten, hvor den bl.a. slog "Prince of Persia".

Under Cannes Festivalen, hvor der var verdenspremiere, vakte filmen også interesse blandt publikum, kritikere og internationale distributører. TrustNordisk melder om interesserede købere, særligt fra Frankrig, Storbritannien og USA. Selvom der endnu ikke er endeligekøbsaftaler på plads, forventer salgsselskabet, at filmen vil nå ud i biograferne i blandt andet de tre nævnte lande.

"Armadillo" er produceret af Ronnie Fridthjof og Sara Stockmann for Fridthjof Film med støtte fra Det Danske Filminstitut ved filmkonsulent Michael Haslund-Christensen. Nordisk Film distribuerer.

Trailer