Publikumsfavorit nu i biografen

Den anmelderroste film "Det er ikke mig…jeg sværger!", der fik Publikumsprisen ved årets CPH:PIX, byder på magisk skuespil og overrumplende psykologisk indsigt i en arret barnesjæl.

Canadiske Philipe Falardeaus film kan bedst beskrives som en Emil fra Lønneberg holdt i mørke farver og med og en for længst krakeleret canadisk forstadsidyl som kulisse. ”Det er ikke mig…jeg sværger!” handler om ensomhed, uskyldstab og selvmordstanker – og hvordan alt dette håndteres af hovedpersonen, den blot 10-årige outsider Léon, med lige dele løgn, vandalisme og charme.

En umanerligt smuk film

Med hippieåret 1968 som baggrund er fraværet af 'peace love and understanding' larmende. Mens Léons politikerfar har travlt med at frelse alle andre end sin egen familie, stikker Léons mor af til Grækenland. Vraget og forladt og med en lidelses- og rejsefælle i form af den jævnaldrende Lea, begiver Leon sig ud på en drømmelignende og eventyrlig færd for at skaffe penge til en flybillet til Grækenland. Og for langsomt at genopbygge sit liv fra grunden.

Fakta

Filminstituttet giver støtte til import og lancering af kunstnerisk værdifulde film, som trods åbenlyse og anerkendte kunstneriske kvaliteter, sandsynligvis ikke ville blive vist i danske biografer under normale markedsmæssige vilkår. Der gives importstøtte til ca. 20 film om året.

”En umanerligt smuk film.” Politiken.
”En rendyrket lille filmperle.” Ekstrabladet.

Filmen, der kan ses i Dagmar og Palads i København samt Metropol i Århus, er importeret af SF Film og har modtaget importstøtte fra Det Danske Filminstitut.