Publikumsfremgang til CPH PIX

Den 6. udgave af CPH PIX fik et samlet publikumstal på lige godt 50.000. Det er en fremgang på 16% i forhold til sidste år.

 

Med 150 spillefilm fordelt over 14 dage var der ikke lavet om på rammerne for festivalen i 2014, men der blev til gengæld skruet op for størrelsen af events uden for biografen. Det er en del af forklaringen på, at publikumstallet i år nåede op på 50.064, oplyser CPH PIX.

"Vores kerneaktivitet er den gode oplevelse i biografen med film, som publikum ikke ellers får en chance for at se, og derfor er vi ekstremt glade for, at fremgangen i biograferne fortsætter," siger Festivaldirektør Jacob Neiiendam.

"Men med det sagt, så har vi i år været ekstra kreative med vores filmevents uden for biograferne. Så aktiviteter som On Location, Open Air, Live og PIX on Stage har også spillet en stor rolle i den fremgang, vi har oplevet i år."

I perioden fra programmet kom på gaden den 12. marts til sidste spilledag på festivalen 16. april, kunne festivalen notere sig et samlet publikumstal på 50.064, en stigning på 16% fra sidste års 43.018.
 

Mere CPH PIX i 2014

Hen over sommeren vil det CPH PIX-kuraterede program Film på Plænen fortsætte med at samle publikummer i Tivoli til et gensyn med en række nye og gamle klassikere som f.eks. "Den søde kløe", "Koyaanisqatsi" og "The Royal Tenenbaums".

Den 20. juni inviterer festivalen i samarbejde med Røde Kors til open air-film på Avnstrup Asylcenter. Og til august rykker CPH PIX traditionen tro til Helsingør for en aften, hvor HamletScenen er vært for visningen af Peter Brooks barske Shakespeare-filmatisering "King Lear" under åben himmel i Kronborgs Slotsgård.

CHP PIX' samarbejde med DR K betyder, at flere af filmene fra årets program også bliver vist på den landsdækkende kanal.

Tags: CPH PIX 2014