Putins kys på DR2

TV-PREMIERE. Oplev den tankevækkende dokumentar om politik i det moderne Rusland, når DR2 viser Lise Birk Pedersens "Putins kys" i Dokumania tirsdag den 28. februar.

I "Putins kys" møder vi den unge russiske pige Masha, som er et af de lysende håb i den russiske ungdomsorganisation Nashi. Det nationalistiske projekt dyrker ukritisk personkulten omkring premierminister Putin. Men efter fire år, hvor Masha målrettet har arbejdet sig mod toppen, begynder hun at nære tvivl om Nashi. Og da hendes nye ven, den Putin-kritiske blogger Oleg, tæskes halvt til døde, må Masha endegyldigt vælge side.

"Putins kys" er en dramatisk og indsigtsfuld dokumentarfilm om unge mennesker i Rusland, der opfører sig på en måde, som giver associationer til Tyskland i trediverne. Tirsdag den 28. februar klokken 21.00 viser DR2 filmen i Dokumania. Dagen efter, den 29. februar, kan filmen ses på Filmstriben, dog kun i undervisning og på bibliotekerne.

Filmen er højaktuel på grund af den politiske situation i Rusland, hvor Putin står til at genvinde præsidentvalget den 4. marts. Det har skabt store demonstrationer med russiske borgere, som er utilfredse med landets tidligere og sandsynligvis kommende præsident.

"Putins kys" deltog i World Cinema konkurrencen på dette års Sundance, hvor Lars Skree vandt prisen for bedste fotografering, og i hovedkonkurrencen på sidste års IDFA filmfestival i Amsterdam.

Læs interview med Lise Birk Pedersen "Et kys som et tveægget svær"