Rabalder Bio

PREMIERE. Rabalder Bio er et nyt biografkoncept, som præsenterer arthouse-film for børn og deres forældre. Første omgang Rabalder er på lørdag, hvor den franske tegnefilm "En kat i Paris" får premiere.

Rabalder Bio har tre film på programmet, som i løbet af vinteren vil få premiere i en række danske biografer. Konceptet går ud på at skabe opmærksomhed om kunstnerisk stærke børnefilm ved hjælp af en alternativ form for distribution.

De tre film, du kan se, er:

  • "En kat i Paris" af Jean-Loup Felicioli og Alain Gagnol. Premiere den 10. november.
  • "Brendan og hemmelighedernes bog" af Tom Moore. Premiere den 1. december.
  • "Zarafa" af Remi Bezancon og Jean-Christophe Lie. Premiere den 15. december.

Alle tre film er animationsfilm, der vises med dansk tale. Rabalder-filmene er tilladt for alle, men frarådes børn under syv år.

"Rabalder Bio er en måde at retænke distributionen af kunstnerisk interessante børnefilm", siger distributionschef fra Angel Films, Peter Sølvsten Thomsen, der står bag konceptet i samarbejde med biograferne. Som noget nyt er biograferne kun forpligtet til at vise filmene om formiddagen lørdage og søndage, og det er så op til de enkelte biografer, om de ønsker at øge antallet af visninger. Formiddage er et oplagt tidspunkt for børnefamilier at gå i biografen på, og der er stadig plads til film, som henvender sig til et voksent publikum, der fylder biograferne i aftentimerne, fortæller Peter Sølvsten Thomsen.

Konceptet lægger også op til, at de enkelte biografer samarbejder med skoler og institutioner i lokalområdet om særvisninger på andre dage i løbet af ugen.

Det Danske Filminstitut har støttet versioneringen og lanceringen af de tre film, Rabalder Bio viser. Det er en ambition for Filminstituttet at støtte udbredelsen af arthouse-film i danske biografer – også for børnepublikummet.

Læs mere om Rabalder Bio og filmene, vind billetter og se hvilke biografer, der er med, på Rabalder Bios hjemmeside.

Se trailer til "En kat i Paris"