Rachel får 6 stjerner

Oversete filmperler får fremover biografpremiere i Cinemateket med det nye initiativ 'Månedens film'. Jonathan Demmes' independent-perle "Rachel Getting Married" vises 9 gange i Cinemateket fra 18. til 27. september.

Politiken kalder filmen for "en skønhedsåbenbaring af de sjældne" og lægger for med 6 stjerner til Rachel, der generelt henter 5 stjerner hos de danske anmeldere og en enkelt 4'er fra Berlingske.

I "Rachel Getting Married" samles familiemedlemmerne for første gang i lang tid, da storesøster Rachel skal giftes, og gamle skeletter vælter ud af skabene og giver ekko i hele familien. Smukke Anne Hathaway viser tænder og helt nye sider af sit store talent i den Oscar-nominerede præstation som den alkohol-afvænnede lillesøster Kym.

Pressen om Cinematekets nye initiativ
Information skriver i sin anmeldelse:
"Der er helt enkelt flere gode grunde til at gå i Cinemateket og se en film, som ellers ikke havde fået en chance på de danske lærreder (og - bør det bemærkes - vises med svenske undertekster). Fra et publikumsperspektiv kan man kun være glad for Cinematekets satsning på at premieresætte en særligt udvalgt film med flere spilletider hver måned. I august fik Sergey Dvortsevoys "Tulpan" en plads i programmet, og denne måned kan man altså sikre sig billet til en bevægende bryllupsfest."

Cinemazone.dk hilser i sin anmeldelse også det nye initiativ velkommen:
"Biografpremieren kommer som led i Det Danske Filminstituts biograf Cinematekets satsning med at give 'rigtig' premiere til en række oversete film. Det er et nobelt og velkomment tiltag, også selv om det kun bliver til visninger i biografen på Gothersgade i København. Især i tilfældet Rachel Getting Married er det foruroligende, at der ikke i januar fandtes en ansvarlig distributør og biografejer med øje for potentialet i at give den en ordentlig premiere."

Se filmen
"Rachel Getting Married" vises kl. 19 alle dage fra 18. til 27. september, bortset fra mandag hvor der lukket.

Billetter kan bestilles online på www.cinemateket.dk eller på tlf. 3374 3412 og afhentes i Cinematekets billetsalg, Gothersgade 55.