Råfilm konkurrerer i Rom

Stærke forbudte følelser mellem to mænd i en dansk nynazistisk gruppe, er temaet i Nicolo Donatos spillefilm "Broderskab", som er udtaget til Roms filmfestival.

Rom Internationale Filmfestival har inviteret Nicolo Donatos spillefilm "Broderskab" til at deltage i hovedkonkurrence. Filmen, der får verdenspremiere i Rom, er støttet gennem Det Danske Filminstituts RÅFILM-pulje.

Thure Lindhardt spiller i filmen den 22-årige Lars, der føler sig tiltrukket af en nynazistisk gruppe og senere også af Jimmy, som er med i gruppen. De to udvikler kærlige følelser for hinanden, og i de kredse sker den slags ikke ustraffet. David Dencik spiller Jimmy og Nicolas Bro gruppens begavede nazi-leder.

1 ud af 12 film i konkurrence

Filmfestivalen i Rom afholdes fra 15. til 23. oktober for fjerde gang. Som det sømmer sig for en by med en enestående og stor filmproduktion, er det en festival, som fra starten har lagt ud med ambitioner, glamour og et stort budget til priser og til at invitere filmnavne af format.

Festivalen inviterer 12 film til at deltage i hovedkonkurrencen, og den internationale jury, der ledes af instruktøren Milos Forman (Gøgereden, Amadeus), uddeler priser til bedste film, bedste kvindelige skuespiller og bedste mandlige skuespiller samt en Grand Jury Prize. Desuden råder publikum over en stor pris.

Nicolo Donato og Rasmus Birch har skrevet manuskript, og Per Holst har produceret for Asta Film. Filmen, der er Nicolo Donatos debutspillefilm, får dansk premiere den 8. april 2010.

RÅFILM-puljen

Det Danske Filminstitut afsatte i 2008 15 millioner kroner i en særlig pulje, der støtter spillefilm med budgetter på under 10 millioner kroner, og som kan nå et biografpublikum på mindst 75.000. Formålet med puljen er at skabe fornyelse ved at støtte film, der fortæller andre historier på andre måder, og den økonomiske begrænsning skal anspore til at tænke nyt og anderledes i både fortælle- og produktionsform.

Puljen har ind til nu støttet fire film:
"Zoomerne", Christian E. Christiansen/Zentropa, premiere den 4. juni 2009
"Vagn", Nikolaj Steen/ Nordisk Film, premiere den 25. december 2009
"Før og efter", Kasper Munk/Nimbus, premiere den 4. februar 2010
"Broderskab", Nicolo Donato/Asta Film, premiere den 8. april 2010

Læs mere om Nicolo Donatos film i artiklen "Irrational love" (FILM#66, maj 2009)

Rom Internationale Filmfestival