Rapport: Ingen beviser mod SFI

FILDELING. En uafhængig rapport fra revisionsfirmaet PWC redegør, at der ikke er fundet beviser for, at Det Svenske Filminstitut kan kobles sammen med anklager om ulovlig kopiering og deling af film.

En række svenske brancheorganisationer indgav tidligere i år politianmeldelse, efter at det var antydet, at der var foregået illegal kopiering af et antal svenske film på Det Svenske Filminstitut (SFI), og at film var blevet loadet op på Pirate Bay via Filministituttets netværk. SFI iværksatte en ekstern undersøgelse af anklagerne. Udredningerne, som er blevet offentliggjort i dag, finder ingen beviser som kobler SFI til anklagerne. Politiet undersøger fortsat sagen.

"Vi er glade for, at vi endelig fik PWC-rapporten, der for det første viser, at vi har et højt it-sikkerhedsniveau, og at PWC ikke kan finde noget spor overhovedet, der forbinder anklagerne til os. Vi kan naturligvis ikke udelukke noget 100 %, men nu vi har gjort alt i vores magt for at undersøge sagen troværdigt," fortæller Anna Serner, administrerende direktør for SFI.

PWC-rapportens konklusioner

  • Der er ikke identificeret noget, som tyder på, at SFI eller dets personale har haft kobling til de anklager, som er fremført i politianmeldelsen eller i medierne.
  • Der er ikke kunnet finde nogen utilsigtet anvendelse af film.
  • Alle de film, som er involveret i politiets rapport, er blevet uploadet til Pirate Bay efter, at de havde haft biografpremiere. Altså har filmene været udbredt til en langt bredere kreds end Filminstituttet. Én af filmene har aldrig fysisk været i Filmhuset. SFI har heller ikke haft udstyr til scanning.
  • IP-adressen, der skulle være anvendt til fildeling, tilhører en firewall, der blev delt af mange flere end Filminstituts personale; dvs. lejere, konferencegæster og andre gæster. Når PWC har undersøgt, om det overhovedet er muligt at dele filer fra netværket, er det lykkedes, men ikke på samme måde som angivet eller med den metode, der anvendes i Pirate Bay. PWC mener derfor, at ingen fakta blev fundet, som kan koble SFI's personale eller udstyr til påstandene.
  • Ud over dette efterlade PWC en række anbefalinger til, hvordan sikkerheden kan øges yderligere i Filmhuset og i SFI's håndtering af film.