Rasmus Horskjær ny filmkonsulent

Det Danske Filminstituts bestyrelse har efter indstilling af et enigt Spillefilmråd ansat Rasmus Horskjær som ny konsulent for spillefilm med særligt fokus på børn og unge.

Rasmus Horskjær, der oprindelig er uddannet journalist, har siden 1998 været ansat i DR’s Ungdomsredaktionen, hvor han blandt andet har været manuskriptforfatter og instruktør på satireklassikere som "Banjos Likørstue", "Rockerklubben 'Svinene'" og "Jul i Verdensrummet". Horskjær har desuden i DR fungeret som projektleder og udvikler af blandt andet "Flemmings Helte" samt skrevet fiktion til radio.

Områdedirektør for Produktion & Udvikling på DFI, Claus Ladegaard, udtaler om ansættelsen: "Vi glæder os meget til at arbejde sammen med Rasmus Horskjær, der kommer med en baggrund som både udvikler og kreativ drivkraft bag en række dristige og udfordrende produktioner til de unge målgrupper. Horskjær har med sin friske tilgang til det at fortælle for børn og unge bevist, at han har sans for at ramme dem præcis, hvor de er."

Rasmus Horskjær siger selv om arbejdet som filmkonsulent: "Det kræver sit at være en voksen person, som favner børn og unge uden selv at tabe sin personlige smag og integritet. Det skal man kunne som skaber af fortællinger til børn og unge. Og som filmkonsulent skal man kunne stimulere og støtte andre i denne bestræbelse. Det anser jeg som den vigtigste funktion i jobbet som konsulent, hvor jeg vil gå efter originale, ærlige og nyskabende projekter."

Rasmus Horskjær afløser Thomas Kragh og tiltræder 1. september 2010.