Regeringens udspil til filmaftale 2011-2014

FILMPOLITIK. Regeringen er netop kommet med sit udspil til en ny filmaftale. Regeringen ønsker med udspillet at skabe større frihed til dansk film og fleksibilitet i rammerne for den danske filmstøtte.

I pressemeddelelsen fra Kulturministeriet lyder det:

Hvis dansk film fortsat skal tale til både det store publikum og ramme det kunstnerisk unikke, er det nødvendigt, at vi sætter filmstøtten fri.

Dansk film er udfordret af globalisering, digitalisering og økonomi. For at imødekomme disse udfordringer har regeringens udspil til en filmaftale 2011-2014 fokus på et bæredygtigt filmproduktionsmiljø, en langsigtet investering i talentet, en biografsektor i balance og international markedsføring af dansk film. Samtidig udbygges talentordningen for computerspil.

Kulturminister Per Stig Møller siger:

”Regeringens udspil til en filmpolitisk aftale gør plads til en udbredt grad af fleksibilitet i støttesystemet, som det er blevet efterlyst af en samlet filmbranche. Hvis dansk film fortsat skal tale til både det store publikum og ramme det kunstnerisk unikke, er det nødvendigt, at vi sætter filmstøtten fri. Samtidig fastholder vi en støtte til dansk film på mere end ½ milliard kroner årligt.”

Se hovedpunkterne i regeringens udspil til filmaftale 2001-2014 på Kulturministeriets hjemmeside.