Rejsen til Fjerkongens rige hitter globalt

En lille dansk kanin er blevet et stort hit i udlandet: Den biografaktuelle animationsfilm "Rejsen til Fjerkongens rige" er solgt til USA og over tyve andre lande.

Frankrig, Sydkorea, Indian, Rusland og nu også USA. Det går rigtig godt globalt for Esben Toft Jacobsens animationsfilm "Rejsen til Fjerkongens rige." Filmen, der er støttet af DFI og fik dansk biografpremiere den 10. april, er solgt til over 20 lande.

I USA er det selskabet Grindstone Entertainment, der har sikret sig distributionsrettighederne til filmen, hvis engelske titel er "Beyond Beyond." Selskabets indkøbschef, Stan Wirtlieb, er fuld af lovord for filmen: "Den vidunderlige animationsstil og den følelsesmæssigt rørende historie vil ramme både et børne- og et voksenpublikum i hjertet. Børn er fortryllet af de originale figurer. Grindstone er stolte af at kunne bringe denne smukke film til et nordamerikansk publikum."

På produktionsselskabet bag "Rejsen til Fjerkongens rige", Copenhagen Bombay, er producer Sarita Christensen begejstret ved tanken om de mange rejser, Esben Toft Jacobsens film nu skal ud på: "Grindstone er den bedst tænkelige platform i Nordamerika," siger hun. "Copenhagen Bombay er ved at oparbejde et ry for at være et filmselskab, der laver personlige historier. Samtidig har de historier en universel forankring, der gør, at en film som 'Rejsen til Fjerkongens rige' kan sælges til lande med ret forskelligartede kulturer," siger Sarita Christensen.