Rejsen til Saturn og Disco Ormene nomineret til europæisk pris

Billede til artiklen Rejsen til Saturn og Disco Ormene nomineret til europæisk pris
Thorbjørn Christoffersen, Craig Frank og Kresten Vestbjerg Andersens animationsfilm om en flok danske astronauters letsindige færd til Saturn er blevet nomineret til en pris for bedste instruktion ved Cartoon Movie, et europæisk branchetræf for animationsfilm, der finder sted i Lyon 4.-6. marts. Producer Nina Crone, der står bag "Disco Ormene", er desuden nomineret til Producer of the Year.

A. Film, der har produceret "Rejsen til Saturn", medvirker også med deres dansk-tyske coproduktion "Fix & Foxi - The Movie". Filmen er blandt de 50 udviklingsprojekter, der pitches i løbet af branchetræffets to dage, hvor også "Den kæmpestore bjørn" af instruktør Esben Toft Jacobsen og Copenhagen Bombay præsenteres for potentielle investorer.

Cartoon Movie er et EU-støttet brancheforum for animationsfilm, der finder sted på tiende år, og hvor europæiske producere mødes for at præsentere deres animationsprojekter for det europæiske marked af producere, distributører og investorer. Uddelingen af priserne for bedste instruktør, distributør og producer er en anerkendelse af selskaber og personer, som har bidraget til udviklingen af europæisk animation i løbet af året.

Foto: framegrab