Rensdyr hitter

INTERNATIONALT. Den dansk koproducerede animationsfilm "Niko 2 – de flyvende brødre" klarer sig flot i udlandet med mange solgte billetter. De populære rensdyr kan stadig opleves i de danske biografer.

Den finsk-dansk-tysk-irske animationsfilm "Niko 2 – de flyvende brødre" er et hit i udlandet. Filmen er opfølgeren på Michael Hegner og Kari Juusonen "Niko og de flyvende rensdyr" fra 2008, der solgte flot i bl.a. Tyskland og Frankrig.

Ifølge Box Office Mojo sælger også denne omgang rensdyr godt i Tyskland og Frankrig. I Tyskland har filmen tjent hele 14,9 millioner kr., siden den fik premiere den 1. november, og i Frankrig har animationseventyret solgt billetter for 9,3 millioner kr., siden den 28. november.

Også i filmens hjemland, Finland, og i Polen er historien om rensdyret Niko og hans venner populær. Siden sin premiere den 12. oktober har Julemandens rensdyr hevet 10 millioner kr. hjem i Finland, mens det polske biografpublikum har købt billetter for 8,3 millioner kr., siden den 23. november.

Med billetsalget i Østrig, Danmark, Island og Holland har filmen solgt for i alt 45 millioner kr.

Andet kapitel om Niko er instrueret af finske Kari Juusonen og danske Jørgen Lerdam. Filmen er produceret af finske Animaker og koproduceret af danske Anders Mastrup for A.Film med koproduktionsstøtte fra Det Danske Filminstitut.

Se spilletider på www.scope.dk