Rensdyr og julefilm for hele familien

Niko og de flyvende rensdyr
Fredag den 12. december er der premiere på den dansk/finske juleanimationsfilm "Niko og de flyvende rensdyr".

Rensdyrdrengen Nikos største drøm er at kunne flyve ligesom sin far, et af julemandens flyvende rensdyr. Men Niko kan ikke flyve, og han har aldrig mødt sin far, som vist ikke ved, at han har en søn. Niko kommer til at afsløre sin floks sikre gemmested for de sultne ulve og stikker af sammen med sin bedste ven, flyveegernet Julius, for at finde sin far.

Michael Hegner debuterede i 2000 med den succesfulde "Hjælp! Jeg er en fisk", som han instruerede i samarbejde med Stefan Fjeldmark. I 2006 havde han premiere på den "Den grimme ælling og mig", en bramfri fortolkning af H.C. Andersens eventyr, som han instruerede i samarbejde med Karsten Kiilerich.

"Niko og de flyvende rensdyr" er Michael Hegners tredje spillefilm, og denne gang har han instrueret sammen med finske Kari Juusonen.

Michael Hegner fortæller om sin nyeste film: "Det har været min ambition at lave en ordentlig gang action, spænding og sjov, som hele familien kan mødes om, men samtidigt også at tage Nikos karakter meget seriøst. Inde under al pelsen er han jo i virkeligheden en rigtig dreng, der savner sin far. Det er det, der er vigtigst i den her fortælling. Forhåbentligt bliver både børn og forældre rørt lidt mere og lidt dybere end de forventede, når de ser "Niko og de flyvende rensdyr". "

Filmen er tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år.