Richter bliver Kvinden i buret

PRODUKTION. Optagelserne til den første film baseret på Jussi Adler Olsens kriminalromaner om Afdeling Q begynder den 5. oktober. Sonja Richter får rollen som den bortførte politiker, der holdes fanget.

Fredag den 5. oktober er dagen, hvor optagelserne til "Kvinden i buret" indledes. Thrilleren bliver den første af fire spillefilm om Afdeling Q, som er på tegnebrættet hos Zentropa, der vil gøre premieren på en Afdeling Q-film til en årligt tilbagevendende filmbegivenhed hvert efterår frem til 2016.

Sonja Richter skal i filmen spille en bortført politiker, som i årevis holdes indespærret i et isoleret trykluftskammer. I maj blev det meldt ud, at Nikolaj Lie Kaas har hovedrollen som den uortodokse og desillusionerede vicekriminalkommisær Carl Mørck, en af Københavns Politis skarpeste hjerner, men også en samarbejdsvanskelig partner.

I "Kvinden i buret", hvor man første gang møder Carl Mørck, sættes han i spidsen for Afdeling Q, politiets nyoprettede afdeling for "sager under særlig bevågenhed". I virkeligheden er han og hans nye makker Assad sat ud på et sidespor, men hurtigt støder de på en sag, der trækker spor langt ind i toppen af dansk politik. Den fremadstormende unge danske folketingspolitiker Merete Lynggaard forsvandt fem år tidligere, og sagen blev dengang afskrevet som selvmord, men efterhånden går den frygtelige sandhed op for Carl Mørck. Drevet af had har en hensynsløs morder lagt en helt afsindig plan, og det er kun et spørgsmål om tid, før det er for sent at stoppe ham. 

Mikkel Nørgaard instruerer "Kvinden i buret", og Nikolaj Arcel har skrevet manuskript. Louise Vesth producerer for Zentropa i samarbejde med TV 2. Det Danske Filminstitut har givet produktionsstøtte på 7 mio. kr. til "Kvinden i buret" gennem Markedsordningen.

Jussi Adler Olsens serie om Afdeling Q har herhjemme solgt over 1.250.000 eksemplarer. Den første bog udkom i 2007, og alle romanerne har høstet priser og førstepladser på bestsellerlister i både indland og udland. I Tyskland har Jussi Adler-Olsen igennem to år været den bedst sælgende forfatter overhovedet.