Rita får BENT-prisen

FESTIVAL. Hvert år uddeler MIX Copenhagen BENT-prisen til en dansk film eller tv-serie, som gør op med stereotyperne og giver plads til homo-, bi- og transseksuelle. Årets pris gik til TV 2-serien "Rita".

Filmfestivalen MIX Copenhagen er i fuld gang, og i går aftes kl. 19 blev årets BENT-pris uddelt i Empire Bio i København. Prisen gik til TV 2-serien "Rita". I "Rita" springer den 15-årige Jeppe spillet af Nikolaj Groth springer ud som homoseksuel.

MIX Copenhagen uddeler BENT-prisen til en modig producent, manuskriptforfatter eller instruktør, der i løbet af året har skabt troværdige homo-, bi- eller transseksuelle karakterer. Med prisen fulgte en præmie på 10.000 kr.

Juryen består i år af Mette Schramm, biografdirektør og indstifter af prisen, Annie Worsøe, leder af Filmskolens Produktionskontor, journalister Søren Bygbjerg og Lasse Soll Sunde og manuskriptforfatter Flemming Klem.

Prisen blev uddelt for første gang i 2011, hvor instruktør Carlos Augusto de Oliveira løb med prisen for "Rosa Morena" med Anders W. Berthelsen i hovedrollen.

I år blev særprisen TALENT BENT også uddelt. Prisen gik til kortfilmen "To af samme køn" af 8. U fra Sankt Annæ Gymnasium. Filmen er produceret på Station Next.

Christian Torpe er hovedforfatter på "Rita" og Lars Kaalund og Jannik Johansen instruerer. Serien er produceret af Jesper Morthorst og Karoline Leth for SF Film Production. Serien er støttet af Public Service Puljen.

Læs mere om BENT-prisen.

MIX Copenhagen foregår fra den 19.-28. oktober og er støttet af Det Danske Filminstitut.