Rita og Krokodille vinder på Annecy

ANNECY PRISER. Siri Melchiors korte animationsfilm "Rita og Krokodille: Fisketuren" vandt i weekenden en jurypris på den franske animationsfilmfestival i Annecy. En fransk animationsspillefilm med dansk koproduktion,"Longway North", vandt Publikumsprisen for bedste spillefilm.

Siri Melchior kunne i weekenden tage juryprisen for bedste tv-serie med hjem fra den store franske animationsfilmfestival Annecy Festival. Det var "Rita og Krokodille: Fisketuren", der er én ud af seks små 5-minutters fortællinger om et umage venskab, der var udtaget til konkurrence, og som sikrede Melchior juryprisen.

Siri Melchior, Anders Sparring og Jan Vierth har skrevet historierne ud fra Melchiors egne idé-oplæg. Marie Bro har produceret for Dansk Tegnefilm med støtte fra Det Danske Filminstitut og DR TV .

Rita og Krokodille-filmene kan ses hjemmefra på filmstriben.dk med biblioteks-login og til undervisning på filmcentralen.dk med Uni-Login.

Læs: Ritas bedste ven hedder Krokodille
 

Publikumspris til fransk-dansk film

På festivalen modtog Rémi Chayés "Longway North" publikumsprisen for bedste film i spillefilmslængde. Franske Rémi Chayés' instruktørdebut er til dels animeret af det danske produktionsselskab Nørlum.

"Longway North" er støttet via Det Danske Filminstituts koproduktionsordning.

Anerkendelse til dansk producer

Animation Magazine har kåret Sarita Christensen fra det danske produktionsselskab Copenhagen Bombay til at være blandt de 25 vigtigste ledere i Animationsbranchen lige nu.

Magasinet er udkommet i 250. udgave op til animationsfilmfestivalen i Annecy, hvilket har givet anledning til at fejre branchen og lave top-listen.