Ritas bedste ven hedder Krokodille

PREMIERE. Med seks korte animationsfilm fortæller Siri Melchior historier om venskab. Filmene kan ses på Filmstriben og Filmcentralen.

Ritas bedste ven, Krokodille, bor i badekarret, og når Rita drager ud i naturen i al slags vind og vejr, er den altid meget sultne og temmelig ustyrlige Krokodille hendes trofaste følgesvend.

"Rita og Krokodille" er seks 5-minutters-film, som handler om venskab, som det ser ud, når man er bare fire år. Hvordan er det, man lige griber det an, når man f.eks. inviterer sin ven Krokodille ud på fisketur, og selv synes man har helt styr på det der med at fiske, og det så viser sig, at vennen har sin helt egen måde at gribe det an på? Og når Krokodille så endda ender med at fange alle fiskene?

De 6 små film

 

RitaOgKrokodille_fisketur

De små film giver sig tid til at fortabe sig i naturen og årstidernes stemning, tempoet er langsomt, og der er masser af humor. De er bevidst holdt i en low-tech-stil i en tid, hvor meget bliver 3D-animeret og foregår i et hæsblæsende tempo. Animationen er i traditionel 2D-teknik, og baggrunde og figurer er håndmalede. Dog er der anvendt computer-animation til at give billederne dybde og et nutidigt udtryk.

"Jeg håber, at mine film vil skille sig ud, fordi hovedpersonen, Rita, har så frit et rum til at udforske både sin indre og ydre verden og bare være barn," siger instruktør Siri Melchior.

"Det er vigtigt for mig, at oplevelser i naturen spiller så stor en rolle. Jeg håber, det vil inspirere børn til selv at drage på eventyr i naturen og i deres egen fantasi. Historierne fortæller jeg altid i børnehøjde. De er aldrig dømmende overfor Rita og hendes venner, og der er ingen opdragende voksne med."

"Rita og Krokodille" er Siri Melchiors tredje professionelle fiktionsfilm. I 2010 havde instruktøren kortfilmen "Fløjteløs" med i konkurrence på Berlin Filmfestivalen, en musikalsk fem-minutters-animation om en lille fugleunge, der har frygtelig svært ved at lære at fløjte.

Instruktøren har haft Anders Sparring, Jan Vierth til at skrive historierne ud fra hendes egne idé-oplæg, og hun har også selv skrevet. Marie Bro har produceret for Dansk Tegnefilm.

"Rita og Krokodille"-filmene kan ses hjemmefra på filmstriben.dk med dit biblioteks-login og til undervisning på filmcentralen.dk med dit Uni-Login.