Robert Prisen 2015

PRISER. Danmarks Film Akademi hylder for 31. gang kvaliteten og alsidigheden i dansk film og tv, når Robert Prisen løber af stablen søndag den 1. februar 2015.

Lars Hjortshøj er årets vært og skal styre festlighederne, når Danmarks Film Akademis medlemmer hylder de danske filmskaberes arbejde på film og tv i 2014. Tivoli Congress Center lægger rammer til, og som noget nyt i år vil prisuddelingen kunne følges landet over, da TDC vil live-streame via deres nylancerede vod-platform Blockbuster.dk.

Det er Filmakademiets 1600 medlemmer – og dermed den danske film- og tv-branche – der både stemmer om, hvem der skal nomineres, og hvem der i sidste ende skal modtage de eftertragtede Robert-statuetter.

Danmarks Film Akademi

Danmarks Film Akademi blev stiftet af en lang række personer med faglig tilknytning til filmbranchen i 1982, og i 1984 blev Robert Prisen afholdt for første gang. 

Filmakademiets formål er at fremme filmen som selvstændig kunstart.

Danmarks Film Akademi

Selve nomineringsprocessen i gang, hvor Filmakademiets medlemmer kan indstille i de enkelte kategorier. I starten af januar løftes sløret for årets nominerede. Traditionen tro afholder Filmakademiet sin nomineringsfrokost søndag den 18. januar, hvor de nominerede samles til en uformel fejring og fællesfoto.

Robert Prisen afholdes søndag 1. februar 2015 kl. 17.30 i Tivoli Hotel & Congress Center.

Læs mere om Danmarks Film Akademi.