Robin Färdig

WEBISODE. "Robin Färdig" er "et seriøst bud på en antihelt anno 2010", skriver Politikens Henrik Palle.

Politikens Henrik Palle har anmeldt Daniel Kragh-Jacobsens "Robin Färdig" som i øjeblikket vises på DR Pirat TV. Især fremhæves seriens kejtede hovedperson som en ny dansk antihelt i samme tradition som Ole Lund Kirkegaards Gummi-Tarzan og Bjarne Reuters Buster Oregon Mortensen.

"Robin Färdig" er en serie på fem afsnit af seks minutter produceret specielt til nettet – såkaldte webisodes. Den handler om den kiksede og uheldige gymnasieelev Robin Färdig der må så gruelig meget igennem, både når det drejer sig om storebrors hårdhændede drillerier og forelskelsen i den smukke Rosa.

Et lovende format

Robin Färdig er udviklet af unge up-and-coming filmskabere som deltog i Filmværkstedets talentudviklingsprojekt, Kamikaze, hvor der blev arbejdet med udvikling af fortællinger egnet til formidling på flere og alternative platforme.

Robin Färdig på Facebook

Henrik Palle beskriver webisoden som "et lovende og stadig ufærdigt format" og fremhæver "Robin Färdig" som "bestemt i den bedre ende" der "sine steder rammer lige i plet".

Palle roser bl.a. filmen for dens høje tekniske niveau og for referencerne til "American Beauty" og "Busters verden". Der er også ros til de unge skuespillere, der bl.a. tæller Julius Lembcke, Olivia Anselmo, Jonas Bergen Rahmanzadeh og Mads Reuther.

De seks afsnit er foreløbig blevet besøgt 12.943 gange på DR Pirat TV.

Læs Henrik Palles anmeldelse

Se Robin Färdig på Pirat TV