Rom tager godt mod Broderskab

Nicolo Donatos danske film "Broderskab" med Thure Lindhardt, David Dencik og Nicolas Bro deltager i denne uge i hovedkonkurrence på Rom Internationale Filmfestival og er blevet godt modtaget.

"Da "Broderskab" blev vist onsdag, mødte små 200 frem til pressevisningen. De internationale filmbrancheblade, Variety og Hollywood Reporter var til stede sammen med hele den italienske presse, og der var stort bifald efter visningen. Efterfølgende var der photo call og pressekonference, og holdet blev interviewet af det italienske fjernsyn, RAI. Det blev bragt i tv-nyhedernes bedste sendetid torsdag kl. 19", fortæller festival manager Christian Juhl-Lemche fra Det Danske Filminstitut.

bevægende realisme og menneskelighed, som slår de rigtige strenge an og rammer tilskueren lige i hjertet

"Til gallapremieren onsdag aften mødte 600 tilskuere op, og visningen blev fulgt af stående ovationer. De italienske aviser omtalte filmen positivt i torsdagens aviser, og Il Tempo spår den gode chancer for at vinde en af de store priser ved prisuddelingen fredag aften. Varietys anmelder er også glad for filmen, men bringer først sin anmeldelse på mandag."

RÅFILM

"Broderskab" er produceret med støtte fra Det Danske Filminstituts Råfilm-pulje.

Det Danske Filminstitut afsatte i 2008 15 millioner kroner i en særlig pulje, der støtter spillefilm med budgetter på under 10 millioner kroner, og som kan nå et biografpublikum på mindst 75.000. Formålet med puljen er at skabe fornyelse ved at støtte film, der fortæller andre historier på andre måder, og den økonomiske begrænsning skal anspore til at tænke nyt og anderledes i både fortælle- og produktionsform.

Puljen har ind til nu støttet fire film:

"Zoomerne", Christian E. Christiansen/Zentropa, premiere den 4. juni 2009

"Vagn", Nikolaj Steen/ Nordisk Film, premiere den 25. december 2009

"Før og efter", Kasper Munk/Nimbus, premiere den 4. februar 2010

"Broderskab", Nicolo Donato/Asta Film, premiere den 8. april 2010

Filmen, der får dansk premiere den 8. april, er tidligere solgt til Holland og Belgien, og de italienske distributører viser nu stor interesse for filmen.

Billeder fra gallavisning og pressemøde 

Video fra den røde løber i Rom 

www.film.it: "Den danske film rammer plet i forhold til den alarmerende italienske virkelighed, som er mere præget af intolerance end nogensinde før."

www.movieplayer.it: "… vidunderlig dansk film, instrueret med personlighed, en sjælden følsomhed, beslutsomhed og overraskende finfølelse, af den 35-årige Nicolo Donato, som er født i København."
"… "Broderskab"'s styrke findes i kontrasterne, tonerne og situationerne: Råheden i de voldelige scener og i samtalerne mellem gruppemedlemmerne er i fræk modstrid med poesien i scenerne med forførelse og sødme, der udspilles mellem de to hovedrolleindehavere…"
"… De to skuespillere, Thure Lindhardt og David Dencik, spiller fantastisk medrivende og giver deres personer en usædvanligt bevægende realisme og menneskelighed, som slår de rigtige strenge an og rammer tilskueren lige i hjertet, i en kærlighedshistorie som kradser sjælen og efterlader en bitter smag i munden…"

Læs også "Råfilm konkurrerer i Rom" (FILMupdate 25. september 2009)

Læs mere om Nicolo Donatos film i artiklen "Irrational love" (FILM#66, maj 2009)

Rom Internationale Filmfestival

 

Tags: