Ronal Barbaren bliver nu kinesisk

KINA. Måske kommer vi til at se kinesere i læder-g-streng inden for den kommende tid, efter rettighederne til en live action-spillefilm, baseret på den danske animationsfilm, er købt af en kinesisk producent.

I januar blev Trine Heidegaard, der producerede den danske animationsfilm "Ronal Barbaren" fra 2011, kontaktet af en kinesisk producer, Sheng Deng fra Twinkle Film Productions i Shanghai, Kina, som havde set filmen. "Sikkert i en pirat-kopi," gætter Heidegaard. Firmaet var interesseret i at lave en remake af "Ronal Barbaren", men som live action-spillefilm til det kinesiske marked.

Filmen er en fortælling om svæklingen Ronal, der må redde alle de andre stærke, muskuløse og modige barbarer, da den onde fyrst Volcazar bortfører dem for at bruge deres blod i sin nedrige plan om at tilrane sig verdensherredømmet.

"'Yes sir!' Det skulle han da være velkommen til, og forhandlinger og kontraktarbejdet startede op," fortæller Heidegaard.

"Så gik der ellers flere måneder med det. Til tider var der stilhed fra begge sider, og på et tidspunkt tænkte jeg også, om det her virkelig var rigtigt, for jeg har hørt den slags historier før om producere og distributører fra Kina. Men her for nylig gik pengene ind på vores konto, og kontrakten er nu skrevet under. 'BUM!'"

"Nu bliver det spændende at se om det lykkes Twinkle Film Productions at få finansieret projektet, det håber jeg. Jeg glæder mig til at se kinesere i læder-g-streng!"

Den kinesiske producer, Sheng Deng, siger til branchemagasinet Variety, at selskabet netop er startet op på udvikling af projektet: "Det er en god heltehistorie, men på en rigtig sjov måde. Det kinesiske publikum ville ikke falde for den, hvis det var en alvorlig fortælling."

Animationsfilmen "Ronal Barbaren" blev instrueret af Kresten Vestbjerg Andersen, Thorbjørn Christoffersen og Philip Einstein Lipski efter manuskript af Thorbjørn Christoffersen og produceret af Trine Heidegaard med støtte fra Det Danske Filminstitut.