Rosa Morena vinder Bent-prisen

PRIS. Det blev Carlos Oliveiras "Rosa Morena", der tirsdag aften, løb med Bent-prisen på dette års MIX Copenhagen / LesbianGayBiTrans Film Festival.

Bent-prisen blev for første gang uddelt den 25. oktober i Empire Bio i København, som en del af filmfestivalen MIX Copenhagen. Carlos Oliveiras dansk/brasilianske debutspillefilm vandt prisen og 10.000 kr.

Festivalens hensigt med prisen er at hylde troværdige homoseksuelle, biseksuelle eller transkønnede karakterer. Hovedrollen i "Rosa Morena" lever op til den beskrivelse.

Thomas spilles af Anders W. Berthelsen, der i filmen har et kæmpe savn i livet. Han vil gerne være far, men har fået afslag på adoption, fordi han er homoseksuel. I Brasilien har han hørt, at det er muligt at købe sig til et barn, og snart befinder han sig på kanten af loven.

"Thomas fremstår som en tidssvarende 'Bent', som vi ikke ser mange af i dansk film. På den ene side gør filmen ikke noget nummer ud af, at han er bøsse, for dramaet ligger ikke i Thomas' identitet som homoseksuel, men i hvad han stiller op med sig selv og sit ønske om at blive far. På den anden side viser den, at der er nogle helt konkrete dilemmaer forbundet med at skabe en regnbuefamilie", sagde juryen om hovedrollen i "Rosa Morena".

"Rosa Morena" er den første koproduktion mellem Danmark og Brasilien. Den er udelukkende optaget i São Paulo i samarbejde med et brasiliansk crew, mens alt for- og efterarbejdet er lavet i Danmark. Filmen havde biografpremiere i maj og er indtil nu blevet set af 75.000 mennesker.

I november vandt "Rosa Morena" en specialpris på São Paulo International Film Festival og i marts debutantprisen på Cinequest Film Festival i San Jose, Californien.

Morten Kirkskov, Carlos Augusto de Oliveira og Jens Dahl står bag manuskriptet til "Rosa Morena". Filmen er produceret af Astrid Hytten og Thomas Gammeltoft for Fine & Mellow med støtte fra New Danish Screen og koproduceret af Hank Levine og Ivan Teixeira for Master Shot Media i Brasilien.