Rosa Morena vinder i São Paulo

Carlos Oliveiras dansk/brasilianske debutfilm "Rosa Morena" vandt specialpris på São Paulo International Film Festival i nat, hvor også Pernilla August blev hædret.

"Rosa Morena" modtog torsdag aften lokal tid en særpris, der uddeles af det brasilianske udenrigsministerium for bedste spillefilm. Filmen er blevet godt modtaget af São Paulos publikum, der har siddet i fulde sale til alle visninger.

Thomas er taget til Brasilien på ferie, men sandheden er en anden. Thomas har et kæmpe savn i livet - han vil gerne være far.  Han har fået afslag på adoption fordi han er homoseksuel, men i Brasilien har han hørt at man kan købe sig et barn. Snart befinder han sig på kanten af loven. Derude hvor han slet ikke kan bunde, men så møder han en kvinde og intet vil nogensinde blive som før. En smuk historie om længsel, uventet kærlighed og livets sande værdier.

Plakat

Rosa Morena poster

Anders W. Berthelsen spiller hovedrollen som Thomas. Desuden medvirker David Dencik og Iben Hjejle, samt Bàrbara Garcia, Viviane Pasmanter og Pablo Rodrigues.

"Rosa Morena" er den første koproduktion imellem Danmark og Brasilien.

"Rosa Morena" er produceret af Astrid Hytten og Thomas Gammeltoft for Fine & Mellow med støtte fra New Danish Screen og koproduceret af Hank Levine og Ivan Teixeira for Master Shot Media i Brasilien.

Filmen får premiere herhjemme den 11. maj.

Mere nordisk

Pernilla Augusts svensk/danske "Svinalängorna" modtog Juryens Specialpris og prisen for bedste skuespillerinde for Noomi Rapaces præstation.

São Paulo International Film Festival