Roskilde Festival varmer op til "Cities on Speed"

Billede til artiklen Roskilde Festival varmer op til Cities on Speed
Det ambitiøse dokumentarprojekt "Cities on Speed" lanceres på Roskilde Festival med en installation af grafikerfællesskabet Spild af Tid.

Når tusindvis af festivalgæster på torsdag løber ind igennem portene til festivalpladsen i Roskilde, kan de ikke bare se frem til fire dage fyldt med musik. De vil også blive mødt af en stor installation, der varmer op til det ambitiøse danske dokumentarfilmsprojekt, "Cities on Speed", der får premiere til oktober.

"Cities on Speed" består af fire dokumentarfilm om
  • Bogotá af Andreas Dalsgaard
  • Mumbai af Camilla Nielsson og Frederik Jacobi
  • Shanghai af Nanna Frank Møller
  • Cairo af Mikala Krogh

"Cities on Speed" er produceret af Cosmo Film (nu Upfront Film), Bastard Film og Nimbus med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Radikale problemer og radikale løsninger
I disse år oplever storbyer i den tredje verden en voldsom befolkningstilvækst. Under overskriften "Cities on Speed" sætter fire danske dokumentarfilm fokus på udviklingen i nogle af verden største megabyer: Shanghai, Bogotá, Cairo og Mumbai.

"Cities on Speed" præsenterer radikale urbane problemer og radikale måder, man kan løse dem på - fra underjordiske haver i Shanghai til 100.000 nye Nano-biler i Mumbai.

De fire dokumentarfilm tager udgangspunkt i en markant personlighed fra hver sin megaby og skildrer de udfordringer, som byerne står overfor, når byplanlæggerne ikke længere kan følge med befolkningsvæksten.

Filmene behandler pladsproblemerne i Shanghai, affaldssituationen i Cairo, trafikken i Mumbai og kriminaliteten i en af verden farligste byer, Columbias hovedstad, Bogotá.

Storbykaos på Dyrskuepladsen
Det er den grafiske legestue Spild af Tid, der står bag installationen, som består af en trappe og en masse skærme med tekst, grafik og klip fra filmene.

Fakta om "Cities on Speed" lancering
  • Filmene har premiere den 24. oktober og vil blandt andet kunne opleves på CPH:DOX i november, hvor der også vil blive arrangeret en konference med særligt fokus på globale megabyer.
  • "Cities on Speed" vil også blive præsenteret i forbindelse med Århus Festuge og på Louisianas udstilling "Fremtidens arkitektur er grøn".
  • Filmene ventes at blive vist på DR2 i december, hvor de også vil kunne ses via Filmstriben.dk eller købes som download på Amazon.com.
  • Spild af Tids produktion til årets Roskilde Festival vil blive genbrugt i den københavnske metro senere på året.

"Vi har prøvet at ramme det bykaos, der opstår i de fire megacities, som "Cities on Speed" handler om. Vi benytter os af fragmentering og hurtige, flimrende billeder, fordi vi gerne vil reflektere de storbyer, der hele tiden udvikler sig og vokser sig større og større," fortæller Jakob Thorbek fra Spild af Tid.

Spild af Tids installation er første del af en større kampagne forud for premieren på filmene "Cities on Speed" i oktober. Installationen er placeret i området omkring festivalens elektroniske scene, Cosmopol, og fotogruppen FLUX/Photography vil løbende tage billeder fra området. Sammen med andre billeder fra festivalpladsen bliver de vist på storskærme ved siden af Orange Scene mellem koncerterne.