Sådan bliver din kortfilm Oscar-nomineret

GUIDE. Odense International Filmfestival kan nu, som eneste danske festival, indstille kortfilm til Oscar-nominering. Så hvad kræver det egentlig at blive Oscar-kandidat? Vi bringer en guide.

Før en kortfilm kommer i betragtning til Oscar-nominering, skal den først og fremmest enten have kørt for betalende gæster i en biograf i Los Angeles, eller have vundet på en kvalificerende filmfestival.

Rækken af hidtige Oscar-nomineringer og -priser viser, at producer Tivi Magnusson fra M&M Productions er ekspert på det første område, men nu er den sidste mulighed blevet mere håndgribelig for danske film. Odense Filmfestival er netop, som den første danske festival, blevet Oscar-kvalificerende.

Dermed kan vejen til Kodak Theatre og den røde løber i 2014 se sådan her ud:

oscar-guide2
oscar-guide3
oscar-guide4
oscar-guide5
oscar-guide6
oscar-guide7
oscar-guide8

... Og så skal der formentlig også udføres lidt lobbyarbejde i englenes by.

Bemærk, at Nordisk Panorama, som afholdes på skift i Reykjavik, Bergen, Malmø, Oulu og Århus, også kvalificerer sine vindende kortfilm til Oscar-nominering. Læs mere på www.nordiskpanorama.com.

Læs Academy Awards' "Special Rules for the Short Film Awards".
Se komplet liste over Oscar-kvalificerende festivaler.
Læs Odense Internationale Filmfestivals nyhed om festivalens nyvundne status som Oscar-kvalificerende, "Oscar goes OFF".