Salaam Filmfestival åbner i Cinemaxx på Fisketorvet, København

Festivalen sparkes i gang med et brag af en filmoplevelse

Oplev idræt og danseshows med Affyr og Uppercut Danseteater, underholdende værter og den glohede, super funky dokumentarfilm, "Rize", onsdag den 2. september kl. 15.30.

Dokumentaren "Rize" skildrer halvtreds rå ungdomsbander i Los Angeles, der bliver omvendt til glade danse-holics. Crumbing, det nye forrygende og personlige udtryk for hiphop og moderne stammedans, smitter!

Det bliver svært at sidde stille, så der må godt danses med. Inden filmen optræder lokale sportsforeninger med alternative idrætsformer som skipping, hacky sack, contactimpro, carboeira og breakdance. Kom og bliv inspireret til et sjovt og aktivt liv med film og sport i et flerkulturelt miljø.

Tanken bag Salaam Filmfestival er at udvide elever og lærerers globale udsyn med kvalitetsfilm, dialog samt gratis undervisningsmaterialer for alle klassetrin og ungdomsuddannelser.

Festivalens flerkulturelle team af dialogskabere går i dialog med børn og unge om filmenes bud på herligheder og besværligheder ved det multikulturelle samfund.

Vi kommer i løbet af 2009/10 rundt til 37 byer landet over.